Oroszellenes szankciókra akarják rábírni a latin-amerikai országokat

Oroszellenes szankciókra akarják rábírni a latin-amerikai országokat

Minden egyes amerikai nagykövetet utasítottak Latin-Amerikában, hogy befolyásolják az országokat, hogy csatlakozzanak az oroszellenes szankciókhoz – közölte Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkár kedden.

Nuland azt is elmondta, hogy Washington azon dolgozik, hogy megszüntesse a kriptovaluta-szankciók kiskapuit, hogy Oroszországot célba vehessék – közölte az Orosz Hírek.

Időközben újabb fájdalmas bejelentés érte az orosz népet: a McDonald’s után a Starbucks is felfüggeszti minden tevékenységét Oroszországban.

Az USA és Nagy-Britannia betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot

Az Egyesült Államok betiltja az orosz kőolaj-, földgáz- és szénimportot, ezzel újabb nyomást gyakorolva Moszkvára az ukrajnai invázió megtorlásaként – jelentette be kedden, a Fehér Házban elmondott beszédében Joe Biden amerikai elnök.

Hírdetés

“Ma bejelentem, hogy az Egyesült Államok az orosz gazdaság fő ütőerét veszi célba. Betiltjuk az orosz kőolaj, földgáz és valamennyi energiahordozó importját” – fogalmazott Biden.

“Ez azt jelenti, hogy többé nem fogadjuk az orosz kőolajat az Egyesült Államok kikötőiben, és az amerikaiak újabb erőteljes csapást mérnek Putyin hadigépezetére” – tette hozzá az elnök.

Biden bejelentette, hogy az újabb szankcióknak “az Egyesült Államokban is meglesznek a költségei”. Az elnök úgy fogalmazott: “a szabadság védelme nekünk is pénzbe fog kerülni”.

Felhívta a figyelmet, hogy a törvényhozás demokrata párti és republikánus képviselői is elfogadták ezt és egyetértettek abban, hogy “ezt meg kell tennünk”.

Nem sokkal Biden bejelentése után, Boris Johnson brit miniszterelnök is hasonló szankciókat hozott – közölte az Orosz Hírek.

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »