Orosz védelmi minisztérium: Az Iszlám Állam taktikát változtat Szíriában

Orosz védelmi minisztérium: Az Iszlám Állam taktikát változtat Szíriában

Az orosz katonai felderítés megfigyelései alapján az Iszlám Állam banditái taktikát változtatnak Szíriában- most nem agresszívan, pimaszul szemtől-szemben harcolnak, mint korábban, mondta az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konacsenkov vezérőrnagy a TASS hírügynökségnek.

Azt tapasztaltuk, hogy jelentős változás a terroristák stratégiájában az egész  Szíriai Arab Köztársaság területén. A bandák most már nem nyíltan harcolnak, mint egy hónappal ezelőtt, mondta a szóvivő.

Konacsenkov szerint a terroristák védekező manőverekbe kezdtek az éjjel-nappal rendszeresen támadó orosz és szír harcigépekkel szemben.

Hírdetés

A lőszer, üzemanyag és fegyverellátási útvonalakat folyamatosan változtatják, a szállítások pedig szerintük tökéletes álcázással folynak.

Korábban, az orosz hadsereg vezérkara közölte, hogy az orosz légi csapások elpusztították a fegyveresek “irányítási és ellenőrzési, valamint logisztikai rendszerét”, valamint, hogy a fegyvereseknél akut utánpótlás hiány alakult ki. A bandák jelentős része elvesztette a harci képességét, és eddig fanatikus hitét.

Szeptember 30-án, Oroszország Aerospace Force támogatással hajszálpontos légicsapásokat indított a terroristák ellen.
Az orosz légierők több mint 50 repülőgéppel, harci helikopterrel, beleértve a Szu-34 és Szu-24M bombázókat, Szu-25 támadó repülőgépeket, Su-30SM vadászgépeket és Mi-8 és Mi-24 helikoptereket.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »