Orosz ügynök lapul a Jobbikban?

Orosz ügynök lapul a Jobbikban?

Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség.

Orosz ügynök lehet egy jobbikos európai parlamenti képviselő. A Magyar Nemzet úgy tudja: a Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kezdeményezte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Brüsszelnél. A lap szerint a Moszkva iránt elkötelezett politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést.

A Magyar Nemzet információi szerint Kovács Béla már korábban a polgári kémelhárítás látókörébe került, ugyanis a képviselő rendszeresen találkozott titokban orosz diplomatákkal, és havonta utazott Moszkvába is. Kovács Béla jelenleg is befutó, a harmadik helyen áll a Jobbik európai parlamenti listáján.

Valóban nyomoznak a jobbikos politikus ügyében

A Legfőbb Ügyészség szóvivője a Hír TV-nek elismerte, hogy nyomoznak a jobbikos képviselő ügyében.

„A Központi Nyomozó Főügyészség egy súlyos, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt folytat nyomozást, ugyanakkor ez a nyomozás minősített, így annak részleteiről semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni. Ez azt is jelenti, hogy nem tudjuk megjelölni a pontos minősítést, illetőleg nem tehetjük meg, hogy a tényállás részleteit közöljük a nyilvánossággal. A nyomozás eredményéhez képest Polt Péter legfőbb ügyész úr e héten hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla európai parlamenti képviselő mentelmi jogát. Az előterjesztés is minősített, tehát annak a melléklete sem publikus, és az ügy minősített voltára való tekintettel az eljárásról semmilyen további tájékoztatást nem áll módunkban adni” – mondta Fazekas Géza.

Hírdetés

Németh teljes körű vizsgálatot ígér

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke teljes körű vizsgálatot ígér. „Példátlan és megdöbbentő a történet véleményünk szerint. Teljes körű, mindenre kiterjedő vizsgálatot követelünk ebben az ügyben” – közölte Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke.

Nem veszik le a listáról Kovácsot

A Jobbik nem veszi le az európai parlamenti képviselőjelölti listájáról Kovács Bélát. Ezt Morvai Krisztina közölte, a Jobbik EP-listavezetője hozzátette: nem tartja elképzelhetőnek, hogy képviselőtársa kém lenne.

– Nem látom okát annak, hogy levegyék a listáról, mert nem szeretnék időutazásban élni az 50-es évek irányába, amikor hogyha Moszkvából odaszóltak Magyarországra, akkor a birodalom parancsának megfelelően cselekedtek. És hogy milyen gyakran találkoztam vele? A plenáris üléseken egymás mellett ültünk, tehát Strasburgban, a brüsszeli plenáris üléseken mindig találkoztunk. A szakterületünk elszólított bennünket egymástól, hiszen ő az Oroszország és Európai Parlament közötti kapcsolatokat ápolta, illetőleg energiaügyekkel ipariügyekkel foglalkozott – mondta Morvai Krisztina.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »