Orosz tudósok elektromágneses ágyú fejlesztésen dolgoznak

Orosz tudósok elektromágneses ágyú fejlesztésen dolgoznak

Az ágyú elektromágneses sínek közreműködésével gyorsítja fel az általa kilőtt lövedéket. A fegyver belsejében olyan hatalmas nyomás jön létre, mint a Marianna-árok legalján, mely több ezer atmoszféra.

Vlagyimir Fortov az Orosz Tudományos Akadémia (RAS) elnöke  elmondta, hogy, a legkisebb eltérés a nyomásban széttépheti az ágyú csavarjait, amire számítottak is.

Ez történt egy demonstratív kísérlet során, amikor amikor két rögzítőcsúcs elszakadt a lövedék kilövése közben, melynek súlya 2 gramm és 3,2 km / s sebességgel indult.

Vlagyimir Fortov az Orosz Tudományos Akadémia (RAS) elnöke.

Ennek ellenére, a RAS elnök azt mondta, hogy a tudósok helyes úton járnak, és a berendezés maximális teljesítménnyel működött.
Orosz tudósok jelenleg azon dolgoznak, hogy elérjék a lövedékeknél a hiperszonikus sebességet. Így hasonló fegyverekkel sikerült elérni a 11 km / s sebességet, ahol a lövedék súlya körülbelül 1,5 gramm.

Az elektromágneses ágyú kifejlesztésével az elmúlt 40-50 évben az egész világon próbálkoztak.
Jelenleg Kína is aktívan dolgozik ezen a technológián. Kínában tavaly mintegy 150 cikk jelent meg ebben a témában.

Intenzív munka folyik ezen a területen Egyesült Államokban is, ahol állítólag egy ilyen kísérleti fegyverrel volt szereltek fel egy hajót körülbelül egy évvel ezelőtt. Az Egyesült Államok azt mondta, hogy ez a technológia felgyorsítja egy 10-20 kg-os lövedék sebességét  2,5-3 km / s-ra.

A RAS elnöke azt mondta, az Orosz Tudományos Akadémia csak a fizikai problémákkal foglalkozik, és közben tanulmányozza a pusztítás mechanizmusát, melyet ezzel a fegyverrel lehet elérni, írja a TASS.

Fotók: © Szergej Savostyanov/TASS

magyartudat.com

 

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »