Orosz tiszt is életét vesztette Palmyránál

Az orosz különleges műveleti erők (Specnaz) egyik tisztje hősi halált halt Szíriában, egy célmegjelölő feladat végrehajtásakor Palmyra (Tadmur) város közelében, közölte a Hmeimim légi támaszpontra telepített orosz kontingens sajtószóvivője.

A tiszt nevét, rendfokozatát és az incidens időpontját nem hozták nyilvánosságra.

A szóvivő szerint “a tiszt egy hete feladatot teljesített Tadmur (Palmyra) közelében, megjelölve fontos ISIS terrorista létesítményeket és pontos koordinátákat nyújtva az orosz légicsapásokhoz.” – jelentette a RIA Novosztyi orosz (belföldi) hírügynökség.

A szóvivő kijelentette, hogy a katona helyzetét az ellenség meghatározta és ezután bekerítették a megszálló fegyveresek, ekkor úgy döntött, hogy magára vonja az ellenség figyelmét és minél több támadóját a halálba viszi.

Hírdetés

“Hősként halt meg” – mondta a szóvivő.

Az orosz különleges erők (Specnaz) jelenlétét és az általuk végrehajtott célmegjelölő küldetéseket Oroszország Központi Katonai Körzetének parancsok-helyettese, Alekszander Dvornyikov vezérezredes, Oroszország szíriai hadjáratának vezetője megerősítette.

Nyugodj Békében Bajtárs! Hős mártír vagy, akinek kiomló vére megszentelte Szíria földjét. – búcsúzott az orosz tiszttől Syria سورية facebook oldal.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Syria سورية)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »