Orosz telefonbetyárral beszélgetett a brit véldemi miniszter (videó)

Orosz telefonbetyárral beszélgetett a brit véldemi miniszter (videó)

Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere videóchat-beszélgetést folytat egy magát Ukrajna miniszterelnökének kiadó férfival – írta meg a Vtdablog.hu.

A beszélgetés során szó esett fegyverszállítmányokról, katonai támogatásról, a NATO-ról, de még az atomfegyverek és Ukrajna viszonyáról is. A feltehetőleg két ismert orosz “telefonbetyár”, Vavan és Lexus által készített átverést egyáltalán nem találta gyanúsnak sem a brit védelmi miniszter, sem a stábja. A teljes videót magyar felirattal kizárólag nálunk, a VDTA Youtube-csatornáján és ebben a cikkben lehet megtekinteni.

Sokatmondó, amikor egy nemzet biztonságáért felelős miniszter és stábja saját maguk számára sem képesek biztosítani a biztonságot. Ez történt 2021. március 17-én, amikor is feltehetően az orosz telefonbetyár-páros, Vavan és Lexus videóhívást kezdeményezett Ben Wallace brit védelmi miniszterrel.

A beszélgetés során a magát az ukrán miniszterelnöknek kiadó telefonbetyár többek között

Hírdetés

katonai támogatást kért az Egyesült Királyságtól, a további fegyverszállítmányokról kérdezett, de még azt is jelezte, hogy nemzete fontolóra szeretné venni az atomfegyverek kifejlesztését.

Ben Wallace, bár néhány felvetésre óvatosan reagált, összességében támogató volt beszélgetőpartnerével szemben. Több alkalommal elismételte, hogy ők Ukrajna barátjának tekintik magukat, és mindenben segíteni szeretnének, amiben csak tudnak. A kényesebb témáknál kizárólag annyi hangzott el a brit védelmi miniszter szájából, hogy ő óvatosan fogalmazna, és hogy erről még egyeztetnie kell az Egyesült Királyság miniszterelnökével is.

A legnevetségesebb részlet kétségkívül az, amikor az elköszönésnél a telefonbetyár többször elismétli, hogy dicsőség Levannak és Nexusnak (a telefonbetyár-páros neve), akik állítása szerint Ukrajna nemzeti hősei. Wallace-nak azonban itt sem tűnt fel, hogy valami nincsen rendben.

A beszélgetés Magyarországon kizárólag a VDTA Youtube-csatornáján és a vdtablog.hu-n tekinthető meg teljes egészében, magyar felirattal ellátva:

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »