Orosz légierő bombázta Idlebben az dzsihadisták állásait

Orosz légierő bombázta Idlebben az dzsihadisták állásait

Orosz SZU-35 katonai repülőgépek mértek csapásokat dzsihádista fegyveresek állásaira Idleb tartományban és körzetében.

Orosz katonai repülőgépek légi támadások sorozatát hajtották végre január 3-án vahhabita militánsok állásai ellen Idleb tartomány északnyugati részén és annak körzetében, dacára a régiót sújtó rossz időjárási körülményeknek.

A londoni székhelyű, egy személyes “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű szervezet szerint az orosz légi csapások Maraand települést érték Idleb tartományban, valamint Dzsabal Al-Akradot (a Kurd-hegységet) Lattakia tartomány északi részén.

Úgynevezett “ellenzéki aktivisták” (értsd: vahhabita militánsok) által nyilvánosságra hozott fotók szerint a légi támadásokat orosz SZU-35 vadászgépek hajtották végre. Az “aktivisták” közzétettek egy videót, amely a Maraand külterületét ért légi csapást mutatja be.

Hírdetés

Az elmúlt két hétben az Idleb tartomány területén és a szíriai tengerparton tapasztalható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Szíriai Arab Légierő és az Orosz Légi és Kozmikus Erők repülőgépei a földön kényszerültek maradni.

Légi támogatás hiányában a Szíriai Arab Hadsereg szüneteltetni volt kénytelen a hadműveleteket Idleb tartomány délkeleti részén. A múlt hónapban a hadsereg több mint 40 települést szabadított fel a térségben viszonylag kevés veszteséggel a Szíriai Légierő és az Orosz Légi és Kozmikus Erők tűztámogatásának köszönhetően.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  SouthFront.org

 

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »