Orosz külügyminisztérium szóvivője: Az egész nyugat fantáziaföldön él

Orosz külügyminisztérium szóvivője: Az egész nyugat fantáziaföldön él

A nyugati országok zord „fantáziaföldön” élnek, amelyet évek óta tartó oroszellenes propagandával hoztak létre – mondta az RT DE-nek a szókimondó Maria Zaharova, Moszkva minden kezdeményezésével – még a Covid-19 kapcsán is – politizálva.

Az ilyen magatartás a Nyugat részéről aligha meglepő – magyarázta Thomas Fasbendernek az orosz külügyminisztérium szóvivője egy exkluzív interjúban, tekintettel arra, hogy a nyugati országok az évek során Moszkvát  „agresszornak” festették  .

A Nyugat és Oroszország közötti állandó hideg kapcsolatokat a közelmúltban számos nagy botrány fokozta – vázolta – annak ellenére, hogy ezek képzeletbeli alapokon nyugszanak. 

Például Oroszország délkeleti részén a katonai gyakorlatok hisztéria kialakulását váltották ki a NATO több országában, és újabb végítélet-hullámokat váltottak ki az Oroszország és Ukrajna közötti közelgő háborúval kapcsolatban – ami megint nem történt meg.

Számomra úgy tűnik, hogy nyugati partnereink szabadjára engedték fantáziájukat. 

Úgy tűnik, látnak dolgokat, amikor nincs semmi, és nem látják a nyilvánvalót. 

Elképesztő dolog, hogy fantáziaföldön élhetek

– mondta.

Ha éveken át kommunikál egy ötletet a saját embereivel és a világ egészével, tömegtájékoztatási eszközök segítségével, jelentéseket ad ki és olyan riasztó kiadványokat készít, amelyek Oroszországot egy háborúzni szándékozó agresszív nemzetként ábrázolják – akkor biztos, még a legszélesebb körben is – a katonai gyakorlatok milliói megijesztenék a világot.

Az évek óta tartó nyugati kampány, amely Oroszországot „agresszor” állammá festette, szintén hatással volt a koronavírus-járvány globális reakciójára – véli Zaharova. 

Ahelyett, hogy Oroszországgal együttműködne és megvásárolná a világon elsőként regisztrált Covid-19 Sputnik V oltóanyagot, túl sok erőfeszítést tettek annak érdekében, hogy megpróbálják tagadni létezését, és egyébként rontani a hírnevét.

Hírdetés

Nagy kampány folyt az oltásunk ellen, az ellen, amit a világnak kínáltunk. Kezeltük. Sajnos sok ország, köztük az EU-államok is, pazarolták az időt

-mondta Zakharova. 

Sok állam kapta ezt az oltást, néhány kísérleti jelleggel. 

Közülük sokan azonnal megkezdték a vásárlást. 

Sajnos az EU ismét önmagát bünteti, csakúgy, mint Prága diplomatáinkkal.

A folyamatos koronavírus-válság „rávilágított az EU és a Nyugat egészének hatalmas problémáira” , mivel minden erőforrásuk megvolt a betegség elleni globális harc vezetésére, de ezt nem sikerült megtenniük.

És kiderült, hogy a magukat a világ vezetőinek nevező vezetők nem igazán vezetők. Ők csak mellüket döngető nagyképűek..

A független entitásként való cselekvés képességének hasonló hiányát egy újabb folyamatban lévő botrány – a Prága által indított kémügy – is kimutatta. 

Csehország azzal vádolta az orosz katonai hírszerzést, hogy még 2014-ben felrobbantotta lőszerraktárát.

Noha nem nyújtottak be szilárd bizonyítékot Oroszország állítólagos részvételére, Prága diplomáciai problémát indított, és az orosz diplomaták kiutasítását választotta.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Orosz külügyminisztérium szóvivője: Az egész nyugat fantáziaföldön él appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »