Orosz katonák segítették az ukrán katonákat a zsákmányolt harckocsijuk megjavításában

Orosz katonák segítették az ukrán katonákat a zsákmányolt harckocsijuk megjavításában

Egy ukrán harckocsivezető egy elkobzott orosz tank miatt telefonált be az orosz gyárba, hogy nyújtsanak neki segítséget az elromlott tank megjavításához. Meglepetésre, az oroszok segítőkészek voltak, bár elképzelhető, hogy nem tudták, milyen nemzetiségű emberrel beszélnek.

Az ukránok már 200 orosz T-72B3-as tankot szereztek meg az orosz támadás kezdete óta, amelyek a Nyizsnyij Tagilban lévő Uralvagonzavod gépgyárban készülnek.

Más tankokkal ellentétben ezzel a típussal az ukrán katonáknak nincs sok tapasztalatuk, így amikor problémába ütköztek, betelefonáltak egyenesen a tankot gyártó gyárba.

Hírdetés

Az esetről a Youtube megosztó portálon videofelvétel is kering.

Az 54. gépesített dandárnál szolgáló tankista olajszivárgást, a kompresszor megkárosodását és a tanktorony elektromos mechanizmusának a meghibásodását, írja a pravda.sk.

A végén az ukrán katona elárulta a nemzetiségét, meg azt is, hogy a tankot a tavalyi évben zsákmányolták Izjumnál. Azt is megjegyezte az oroszoknak, hogy jobban jobb tankokat gyártsanak az ilyen kellemetlen szituációk elkerülése érdekében.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »