Orosz katonai tanácsadók veszik át a Kelet-Aleppoban zajló hadműveletek felügyeletét

Orosz katonai tanácsadók veszik át a Kelet-Aleppoban zajló hadműveletek felügyeletét

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) mostanában egy új offenzívát indítottak a Deir Hafer-síkságon Aleppo tartomány keleti területén annak érdekében, hogy felmentsék a Kwejersz Katonai Repülőteret az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet két éve tartó ostromzára alól.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) korábban megállítani kényszerültek támadásaikat miután a terrorszervezet újabb és újabb fegyvereseket telepített a térségbe, hogy meg tudja fékezni a szíriai katonák előretörő alegységeit ezen a váltakozó kelet-aleppoi arcvonalon.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők újraindították a keleti-aleppoi hadműveletet, de ezúttal a Szíriai Arab Légierő és az Orosz Légierő Szíriába települt kontingense is segítik a szárazföldi erők előrenyomulását.

Hírdetés

A légi támogatásnak köszönhetően a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak elfoglalni egy stratégiai fontosságú magaslatot. Tal Rajmant és Al-Szalihijaht; az utóbbi települést korábban az ISIS terrorszervezet használta arra, hogy ismételten innen támadja a szíriai kormány, fő ellátási útvonalát a Khanasszir országút mentén.

A végrehajtott légi csapásokon kívül az orosz katonai tanácsadók, akik a Szíriai Fegyveres Erők hadműveleteit felügyelik Észak-Szíriában, most teljesen átvették az irányítást a Kwejersz légi bázis felmentésére indított kelet-aleppoi offenzívában.

Szóbeszédek terjedtek el, hogy az oroszok a Kwejersz légi támaszpont kifutó pályáinak használatát tervezik és az ő jövendőbeli bázisuk lesz Észak-Szíriában; azonban források a Szíriai Arab Hadseregből nem tudták megerősíteni, hogy ezek a híresztelések hitelesek lennének.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »