Orosz internetes keresőmotor irodát nyit Iránban

Orosz internetes keresőmotor irodát nyit Iránban

Oroszország legnagyobb internetes keresője a Yandex, irodákat nyit Iránban, mondta a Kommunikációs és Informatikai Technológiáért felelős miniszter Mahmoud Vaezi.

Vaezi a vasárnapi Nyikolaj Nikoforov orosz kommunikációs miniszterrel való teheráni találkozása után tette a bejelentést.

További együttműködésről is esett szó a tárgyalásokon többek között a kutatás, fejlesztés, hálózat biztonság, szociális hálózatok, postai szolgálatok voltak a fő témái a találkozónak.

A találkozó alatt, megállapodtak abban, hogy a Yandex irodákat létesíthet Iránban, hogy optimalizálja a szolgáltatásait az iráni emberek számára, tette hozzá Vaezi.

Hírdetés

Külön hangsúlyozta, hogy Oroszország nagy áttöréseket ért el a szociális hálózatok terén, és azt is megjegyezte, hogy Irán szeretné növelni az otthoni szociális hálózatokat is.

Oroszország Telegram elnevezésű szociális hálózata Iránban jelenleg 13 és 14 millió felhasználót számol és aktívan működik, korlátozások nélkül, párhuzamosan a Kommunikációs minisztérium szabályaival.

Vaezi azt is elmondta, hogy az elkövetkezendő decemberi BRICS országok találkozóján, New Yorkban, döntések születnek majd az internet monopóliumáról is.

A csúcstalálkozón, Irán erőltetni fogja az internet monopóliumának csökkentését és ebbe a programba bevonná Oroszországit és számos európai országot is.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »