Orosz infektológus: szeptember végére berobbanhat a járvány Moszkvában

Orosz infektológus: szeptember végére berobbanhat a járvány Moszkvában

Szeptember végére berobbanhat a koronavírus-járvány Moszkvában – figyelmeztetett Gyenisz Procenko ismert orosz infektológus, a 40-es számú kommunarkai kórház főorvosa szerdán Moszkvában, újságíróknak nyilatkozva.

„Tudatában vagyunk annak, hogy ma szeptember elseje van és sokan most térnek vissza a szabadságról. Van egy olyan érzés, hogy szeptember vége kockázatos időszak lesz, amikor bekövetkezik egy fellobbanás” – mondta az orvos.

Procenko ugyanakkor kezelhetőnek nevezte ezt a rizikót, rámutatva, hogy ha addigra a beoltottak száma eléri a maximumot, akkor a kockázat minimálisra csökken, közölte az MTI.

Hírdetés

Valerij Falkov orosz tudományügyi és felsőoktatási miniszter közölte, hogy az orosz egyetemek alkalmazottjainak 45 százalékát – Moszkvában több mint a 60 százalékát -, a hallgatóknak pedig a 15 százalékát oltották be eddig az új koronavírusos fertőzés ellen. A diákok alacsony átoltottságát a nyári szünettel indokolta.

Oroszországban az igazolt fertőzöttek száma 18 368-cal 6 937 333-ra emelkedett a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. A napi növekmény 0,27 százalék, az új esetek 6,9 százaléka volt tünetmentes.

Az aktív fertőzöttek száma 553 940-re csökkent, a halottaké 790-nel 184 014-re, a felépülteké pedig 18 325-tel 6 199 379-re nőtt.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 179,1 millió, az elmúlt napon pedig 352 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 224 607 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »