Orosz hírszerzőtiszt: Az ISIS vezetőjét a CIA képezte ki

Orosz hírszerzőtiszt: Az ISIS vezetőjét a CIA képezte ki

Orosz ügynökök jelentései alapján bizonyítékok vannak arra, hogy Abu Bakr Al-Bagdadi kapcsolatban áll a CIA-al.
Vyacheslav Matuszov Közel-Kelet szakértő és az orosz titkosszolgálat tisztje, hogy valóban létezik kapcsolat a ISIS vezetője és a CIA emberei között.

A topnews és a rurvr.ru-nak adott interjújából kiderül, hogy az oroszoknak megvan a kellő bizonyítékuk arra, hogy a CIA képezte ki Bagdadi-t és számos ISIS vezetőt. Matuszov szerint a megfelelő időben a nyilvánosságra hozzák majd a dokumentumokat.

McCain amerikai szenátor és az ISIS vezetője Abu Bakar Al-Bagdadi (bekarikázva) egy Észak-Szíriában tartott megbeszélésen.

Hírdetés

Számos Al-Kaida és ISIS vezetőt az amerikaiak által létrehozott iraki börtönökben tartották fogva. Bagdadi is 2009-ig az amerikaik fogságában volt, majd máig ismeretlen okból szabadon engedték.

Abd Al-Hakim Balhaj terroristát és Al-Kaida tagot szintén az amerikaik fogták el és hosszú évekre börtönbe zárták ahol megkapta a szükséges kiképzést, majd visszaküldték Líbiába. Kadafi rendszerének bukása után Balhaj már Szíriában bukkant fel és a kormányerők ellen harcol.- mondta Matuszov

orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »