Orosz hadihajók jelentek meg a La Manche csatornában

Orosz hadihajók jelentek meg a La Manche csatornában

Az orosz északi flottához tartozó hadihajók léptek be kedden a La Manche csatornába, légvédelmi és tengeralattjáró-elhárító manővereket fognak végrehajtani az Atlanti-óceán északi részén – közölte az orosz védelmi minisztérium az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

A Szeveromorszk nevű parancsnoki hajón kívül egy tartályhajó és egy vontatóhajó vesz részt a gyakorlatokban – közölte a szóvivő. A Reuters brit hírügynökség a hírt kommentálva megjegyezte, nem szokatlan, hogy orosz hadihajók tartózkodnak a La Manche csatornában.

Hírdetés

Tavaly novemberben a NATO cáfolt egy orosz sajtójelentést, amely szerint egy orosz hajóraj hadgyakorlatot tartott az Angliát és Franciaországot elválasztó tengeri csatornában. Márciusban Oroszország összes katonai körzetében nagyszabású hadgyakorlatokba kezdtek, amelyek keretében délen a Krímben és az Észak-Kaukázusban, északon az Északi-tengeren, míg nyugaton a Balti-tengeren hajtottak végre többségükben légvédelmi és tüzérségi gyakorlatokat.

A balti államok határainak közelében idén eddig 24 alkalommal azonosítottak orosz katonai légi járműveket a NATO sugárhajtású repülőgépei. Március közepén Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára a hadrafoghatóság “váratlan ellenőrzése” keretében teljes készültségbe helyezték az orosz északi flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a légideszant egyes alakulatait.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »