Orosz hadihajók indultak meg Odessza felé. Ma folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások (8. nap, március 3., percről percre)

Orosz hadihajók indultak meg Odessza felé. Ma folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások (8. nap, március 3., percről percre)

Nyitókép: AP Photo/Vadim Ghirda

Kövesse figyelemmel az orosz–ukrán háború 8. napjának történéseit percről percre frissülő cikkünkben.

10.50 – Lavrov: Ma folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások

10.26 – A Porsche egymillió eurót adományoz az ENSZ menekültügyi segélyszervezetének

Porsche is donating one million euros to provide emergency aid to the people of Ukraine. More information: https://t.co/NVigYV8n2F pic.twitter.com/w0m7MraXYY — Porsche Newsroom (@PorscheNewsroom) March 3, 2022

10.03 – Mariupol polgármestere szerint folyamatosak a támadások, nem vihetik el a sebesülteket az utcákról

09.48 – Oroszország elfogadja a Boszporusz és a Dardanellák török lezárását

Oroszország elfogadja és „nagyra értékeli” Ankara ragaszkodását a hadihajók tengerszorosokon történő áthaladását szabályozó Montreux-i egyezményhez – jelentette ki Alekszej Jerhov, Ankarába akkreditált orosz nagykövet egy török televíziónak adott interjúban.

09.40 – Csütörtökön tarthatják a béketárgyalások következő fordulóját

Hírdetés

Az orosz és az ukrán küldöttség várhatóan megtartja a második tárgyalási fordulót egy esetleges tűzszünetről csütörtökön, egy héttel az orosz invázió kezdete után – jelentette az Interfax orosz hírügynökség. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz küldöttség vezetője közölte, hogy az ukrán fél már úton van a tárgyalás helyszínére – áll a jelentésben.

A két fél megállapodott abban, hogy a helyszín a nyugat-fehéroroszországi Breszt térségében lesz. Az orosz hadsereg „biztonsági folyosót” alakított ki annak érdekében, hogy az ukrán küldöttség eljusson oda.

09.34 – Háború Európában – 8. nap: Fokozódó orosz bombázás, ma folytatódhatnak a béketárgyalások (reggeli összefoglaló)

Egyre hevesebben támadja az ukrán városokat az orosz hadsereg. Kijevben újabb bombák robbantak, az oroszok Mariupolt sem kímélik, Herszont pedig már elfoglalták. Szerdáról csütörtökre halasztották a béketárgyalások újabb fordulóját.

Háború Európában – 8. nap: Fokozódó orosz bombázás, ma folytatódhatnak a béketárgyalások (reggeli összefoglaló)

09.10 – Orosz hadihajók Odessza partjainál

Russian landing force waiting off the coast of Crimea in the Black Sea. Looks like those Ropuchas and the Ivan Gren class that transited through the English Channel a month ago. pic.twitter.com/K7T0lPQrLt — OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 3, 2022

09.01 – Éjszaka is folytatódtak a harcok

Már több mint egymillióan menekültek el Ukrajnából, ahol csütörtök hajnalban is folytatódtak a harcok. Az orosz csapatok már Kijev közelében járnak, a helyiek viszont ellenállásra készülnek. Több ukrán városban hatalmas pusztítást végeztek az oroszok rakétái, és megerősítették, hogy elesett a stratégiai jelentőségű Herszon is. A várost már az oroszok ellenőrzik. Közben a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze bejelentette, hogy vizsgálatot indított az Oroszország által az Ukrajna elleni invázió során elkövetett lehetséges háborús bűnök ügyében – hangzott el az M1 Híradójában.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »