Orosz gépek támadtak egy amerikai bázist Szíriában

Orosz gépek támadtak egy amerikai bázist Szíriában

2022. 06. 21.

Több nemzetközi híroldal is megerősítette, hogy szerdán orosz vadászgépek csapást mértek egy Szíriában lévő illegális amerikai bázisra. Az amerikai egységeknek is otthont adó Al-Tanf bázist két orosz SU-35 és egy SU-24 típusú vadászgép támadta.

Az iszlamista szélsőségeseknek is otthont adó amerikai helyőrséget már korábban is érte támadás. Egy évvel ezelőtt tüzérségi támadás érte, válaszul amiért az amerikaiak a bázisról szervezték a Szíriai Arab Hadsereg elleni támadásaikat.

Az Al-Tanf bázist a szerdai eset után csütörtökön is támadás érte. Aznap ismeretlen drónok támadták meg az amerikai helyőrség egyes épületeit, melyek a ,,Maghawir Al-Thawra,, nevű iszlamista szervezethez tartoznak.

Hírdetés

Az amerikai hadsereg ugyanis a bázist évek óta terrorista csoportok kiképzésére használja, továbbá onnan látják el hírszerzési forrásokkal az iszlamista fegyvereseket.

A Pentagon tisztviselői a CNN hírcsatornának azt nyilatkozták, hogy Oroszország korábban felszólította az Egyesült Államokat az illegálisan Szíriában lévő csapatainak kivonására. Ellenkező esetben támadásokat helyeztek kilátásba.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »