Orosz gép: még a csomagokat sem világították át rendesen a repülőtéren

Egyre valószínűbb, hogy bombamerénylet okozta a tragédiát, és most az is kiderült, hogy gyakran nem működött a csomagokat átvilágító berendezés a sarm-es-sejki repülőtéren, ahonnan az október 31-én lezuhant orosz repülőgép felszállt.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

Hét egyiptomi biztonsági tisztviselő is azt mondta tegnap az AP hírügynökségnek, hogy komoly problémák voltak az üdülőhely repülőterén – írja az MTI. Azt állítják, hogy már többször is jelezték feletteseiknek, hogy gyakran nem működött a csomagokat átvilágító berendezés. Ennek ellenére azóta sem cserélték ki a gépet. Ráadásul ha működött is a szkenner, akkor is gyakran csak szúrópróbaszerű ellenőrzést végeznek vele. Többször előfordult az is, hogy energiatakarékosság miatt egyszerűen kihúzták a gépet. Amikor ellenőrzés jött, akkor pedig gondoskodtak róla, hogy működjön.

A berendezést kezelő, rosszul fizetett rendőrök pedig rendszeresen felajánlották az utasoknak, hogy kenőpénz ellenében kikerülhetik az ellenőrzéseket. „Meg nem tudnám mondani, hányszor találkoztam olyan poggyásszal, amely tele volt kábítószerrel vagy fegyverrel, és tulajdonosuk 10 eurót vagy más hasonló összeget fizetett azért, hogy a bőrönd ne akadjon fent az ellenőrzésen” – mondta az egyik alkalmazott, aki a poggyászokat kezeli.

A sarm-es-sejki repülőtér biztonságával kapcsolatban már korábban is felmerültek aggályok, nem véletlen, hogy brit szakértők 10 hónappal ezelőtt vizsgálódtak ott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »