Orosz éttermekre támadnak rá az agyhalottak – az egyik tulajdonosa zsidó, de ez se segít

Orosz éttermekre támadnak rá az agyhalottak – az egyik tulajdonosa zsidó, de ez se segít

Miközben egy ukrán kávézó előtt hosszú sorok kígyóznak Washingtonban az ukrajnai háború kezdete óta, az amerikai főváros néhány háztömbbel odébb lévő orosz étterme, a Russian Samovar ablakait betörték (a CNN riportja szerint New York-i vendéglátó egységről van szó, az nem derül ki, hogy van-e esetleg washingtoni éttermük, de annak eddig nem találtuk nyomát, és a felvételek alapján is ugyanarról a helyről van szó; ugyanakkor beszámolnak vandalizmus áldozatául esett washingtoni orosz éttermekről is – a szerk.). A rongálók mintegy 20 ezer dolláros kárt okoztak az egyik társtulajdonos, Aaron McGovern szerint.

Tulajdonostársa, Vlada Von Shats azt mondja, olyan telefonhívásokat kaptak, melyekben náciknak, fasisztáknak minősítették őket, és azt mondták, hogy fel kellene gyújtani az éttermet. (Úgy látszik, az ukrán zászlós Facebook-profil ezektől is annyira véd, mint a tankoktól – a szerk.) A foglalások és a rendezvények többségét törölték. Neki vannak családtagjai Oroszországban és Ukrajnában is, úgyhogy ez egy személyes tragédia.

A Russian Samovar két évig zárva volt a koronavírus-járvány miatt, épp újranyitott volna, amikor Vlagyimir Putyin megindította Ukrajna megszállását. A tulajdonosok most azon gondolkodnak, egyáltalán érdemes-e újranyitniuk

Hírdetés

Egy másik orosz étterem, a Russian Vodka Room orosz vezetője, Nyikolaj Vinokurov elhatárolódik a háborútól. Mint mondja, a világ minden tájáról vannak alkalmazottjaik.

„A konyhán, illetve a felszolgálók és a mixerek között van lengyel, ukrán, kazah, üzbég, örmény és orosz is. A tulajdonosunk zsidó, és mi nem támogatjuk ezt a háborút. Ez nem orosz háború. Ez Putyin háborúja" – mondta az étteremvezető.

(Euronews)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »