Orosz és szíriai vadászbombázók három hónap után először támadták Idleb városát

Orosz és szíriai vadászbombázók három hónap után először támadták Idleb városát

Június 18-án és 19-én az Orosz Légi és Kozmikus Erők, valamint a Szíriai Arab Légierő három hónap óta először mértek csapásokat a megszálló vahhabita militánsok számos állására Idleb város belterületén.

Dzsihádista források szerint az orosz és szíriai légitámadások több ellenséges állást vettek célba a város körül, közöttük az Al-Szinaa kerületet. Jelentések szerint sok fegyverműhely és számos kisebb gyáregység található ott.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és szövetségesei jól ismertek arról, hogy polgári épületekben tárolnak fegyverzeti anyagokat Idleb város központjában és a körülötte lévő negyedekben. 2017 végén a terrorszervezet egyik lőszerszállító teherautója robbant fel egy stadion közelében a városközpontban. Több, mint egy évvel később egy lőszerraktár robbant fel Idleb volt főiskolájának területén.

Hírdetés

Ezek ellenére az Orosz Légi és Kozmikus Erők, valamint a Szíriai Arab Légierő általában elkerülik, hogy Idleb város központjában lévő célpontokra sújtsanak le, mert a térség nagyon sűrűn lakott.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »