Orosz ejtőernyősöket telepítenek Kazahsztánba, Tádzsikisztán is besegít

Katonai repülőgépekkel orosz légideszant csapatokat szállítanak Kazahsztánba a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) békefenntartó erőinek részeként – közölte csütörtökön a szervezet titkársága.

"Az Oroszországi Föderációból a KBSZSZ kollektív békefenntartó erőihez csatlakoztak az orosz légideszant csapatok egységei. Az orosz légierő gépei jelenleg a békefenntartó kontingens orosz részét dobják át a Kazah Köztársaság területére" – írták a közleményben.

Tádzsikisztán kész segítséget nyújtani Kazahsztánnak

Tádzsikisztán kész segítséget nyújtani Kazahsztánnak az országban kialakult fenyegetés elhárítására a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (KBSZSZ) keretében – közölte csütörtökön a közép-ázsiai ország külügyminisztériuma.

Hírdetés

A kirgiz külügyminisztérium közlése szerint a kirgiz hatóságok megkezdték azoknak az állampolgáraiknak a kimenekítését Kazahsztánból, akik vissza akarnak térni hazájukba.

Az örmény külügyminisztérium csütörtöki közleményében aggodalmának adott hangot azon hírek miatt, melyek szerint terroristacsoportok hatoltak be Kazahsztánba, és meggyőződését fejezte ki, hogy politikai problémákat nem lehet erőszakkal megoldani.

A KBSZSZ-t hat volt szovjet köztársaság, Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Örményország alkotja.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »