Öröm nézni, ahogy a baloldal önmagát alázza

Néha már unalmas, máskor meg kifejezetten öröm nézni a lezüllött, szétzilált ún. baloldal pártjainak és megmondóembereinek a belterjes marakodását. A DK-közeli Nyugati Fény elnevezésű blog például annyira eltökélten igyekszik kiokosítani „demokratikus ellenzéket”, hogy bejegyzéseit a kormánypárti média előszeretettel szemlézi, a konzervatív olvasótábor legnagyobb derültségére.

Az együttes Szigetvári Viktor az internetes lapot tavaly leplezte le meglehetősen negatív szövegkontextusban, amikor azt írta arról, hogy az a „Vágó-Gréczy-Mandula trió DK-s pártblogja”. Vágó István azóta is a DK elnökségi tagja, Gréczy Zsolt továbbra is a gyurcsányista párt szóvivője, a propelleres Mandula Viktor is létezik még. Ha pedig megnézzük a legfrissebb posztokat, akkor megállapíthatjuk: a DK és az Együtt „ősellenségi” kapcsolata is megmaradt.

Az Együtt egy viccpárt

A Nyugati Fény legutóbb nagyon elítélően reagált a szintén együttes Juhász Péter kezdeményezésére, nevezetesen Orbán október huszonharmadikai kifütyülésére.

A gyurcsányista blog szerint: az akció szégyenteljes, felelőtlen provokáció, amely lejáratta Magyarországot, karanténba zárja az ellenzéket, ráadásul egy szélhámostól lopott ötleten nyugszik.

A füttyülőket bandának, csőcseléknek nevezi. Különösen érdekes, ahogy a blog a szervezett hurrogás eredeti ötletgazdáját azokra a cikkekre hivatkozva igyekszik hitelteleníteni, amelyek a kormánypárti sajtóban jelentek meg. A gyurcsányista blog az Együttet nem túl kedvesen „viccpártnak” nevezi, Juhász Péterről meg úgy fogalmazott, hogy 

…egy hatéves óvodás exhibicionizmusával próbál a figyelem középpontjába tolakodni. Az sem érdekli, hogy eközben szétveri az ellenzék maradék méltóságát és esélyét a kormányváltásra.

Hírdetés

Tölgyessy Péter (1996-ig az SZDSZ, 2006-ig a Fidesz képviselője, jelenleg politikai elemző) mindezzel egyért, hozzászólásában egyenesen dilettánsnak nevezi Juhász Pétert. Felteszi a kérdést, hogy „…az a megtisztulás, ha ugyanolyan mocskosokká válunk, amilyenek Orbánék?”

A DK-ra is ráfér a felkészülés

A szabadszájú blog nem csak az ősellenséget, hanem korábban még a DK-t is erősen megkritizálta, amiért a gyurcsányista párt rendszeresen, módszeresen bojkottálja a Jobbikot. Mint azt megírtuk az egyneműek házasságával kapcsolatos beszélgetéstől a Demokratikus Koalíció éppen az ellenzéki néppárt meghívása miatt maradt távol, merthogy nem ülnek le a „szélsőségesekkel” egy asztalhoz. Ez a magatartás azonban máskor is rendszeres és módszeres. A Nyugati Fény szerint azonban igenis vitázni kell a Jobbikkal, mert  

karanténba zárni csak a nagy tudja a kicsit, és nem fordítva

, ezzel együtt rámutatnak a realitásra is: Gyurcsány Ferenc pártja fele annyira népszerű, mint Vona Gáboré. Továbbá a blog szerint a Jobbik táborában egykori balosok is vannak, akiket nem kellene semmibe venni. Technikai érvként felmerül, hogy a DK a bojkott miatt számtalan szereplési lehetőségtől esik el. A Nyugati Fény legvégül azzal alázza a DK-t, hogy azt írja:

Nagyon is ráférne a DK másodvonalbeli politikusaira, hogy rá legyenek kényszerítve az alapos felkészülésre.

Hozzáteszik azt is, hogy ez egyébként a nyugati demokráciák szellemisége is ezt követelné meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »