Örökzöldek

Örökzöldek

Abbahagyni is tudni kell a dolgokat, nem csak elkezdeni.

Horia Colibăşanu éppen felért a Kancsendzöngára, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy idén sem lesz borfesztivál Kürtön. Mivel a Himalájánál csak a kürti borokat kedvelték jobban, úgy döntöttek, küldenek egy palackot a temesvári hegymászónak. Bandika úgy gondolta, hogy a legjobb választás egy fehérbor lenne, olaszrizlinggel, zöld veltelinivel, Ervin ugyanakkor a szentlőrincit részesítette volna előnyben. Vitájuk eszkalálódni kezdett, úgyhogy gyorsan megegyeztek: két palackot küldenek inkább, hiszen kétpalackos ajándékcsomagolások is léteznek már.

Hírdetés

Miután az indulatok elsimultak, Ervin Körösi Csoma Sándorról kezdett beszélni. Szerinte nem lehet véletlen, hogy Colibăşanu éppen most ért fel a világ harmadik legmagasabb csúcsára, pontosan száznyolcvan évvel és egy hónappal azután, hogy Körösi Csoma Sándor a Kancsendzöngához közeli Dardzsilingben kilehelte a lelkét. Bandika az évforduló tiszteletére le is forrázott egy kannával kedvenc dardzsilingi teájából, a Giddapahar ültetvény idei tavaszi szedéséből. Amíg a tea gőzölgött, Ervin elmesélte, hogy bár folyamatosan tudatában van a világegyetem dinamikus változásának, nagyon meglepődött a minap, amikor betért a Lidl nevű boltba. Képzelje el, hogy tolom a kosarat, elhagyom a pékárut, kikerülök egy sárgadinnyét szaglászó hölgyet, és célba veszem a sajtokat, és nem tudom, mi olyan furcsa.

Eltartott, de rájöttem. Szól a zene. Örökzöld slágerek főleg, nyilván hogy mindenki úgy érezze, jó helyen van, sietnie felesleges. Értem én, hogy élvezetesebbé és komfortosabbá akarják tenni a vásárlást, de azért ez veszélyeket is rejt ám. Mert mi van, ha elfeledkezek magamról, és a slágerek hatására úgy telepakolom a kosaramat, hogy magam is meglepődök? Bandika már a teát szürcsölte, és mosolygott. Tudja, olyan ez, mint a Z betű betiltása Németországban. Büntetik a Z betű szerepeltetését, mert az invazív orosz harci járműveken is ez szerepel, speciális hadművelet. De mondja meg nekem, tehet erről szegény Z betű? Most már a Zorro filmeket sem fogják vetíteni? Mit szól majd mindehhez Catherina Zeta-Jones és Antonio Banderas, akik 1998-ban fáradságos munkával leforgatták a róla szóló filmalkotást? Nem értem, miért kell büntetni egy betűt. Mi tévő legyen továbbá, akinek a vezeték- és a keresztneve is zé betűre kezdődik, mint a Ganxsta Zolié? Választhat másik nevet, mint a Mátyások a Lúdas Matyiban, miután Döbrögi kidoboltatta, hogy a Mátyás mostantól tilos? Ervin két kortyraitta ki csészéje tartalmát, és ismét megállapította, hogy lehet a teával is trükközni, de hogy a dardzsilingi tea íze hamisíthatatlan, az biztos. Nem is kíván belőle az ember sokat, hiszen komplex, koncentrált íze van. Bandika bólintott, majd megegyeztek abban, hogy abbahagyni is tudni kell a dolgokat, nem csak elkezdeni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »