Örök nyugalomra helyezték Jéger Károlyt, az egri karitászközpont korábbi igazgatóját

Örök nyugalomra helyezték Jéger Károlyt, az egri karitászközpont korábbi igazgatóját

Nagyszerdán, április 5-én vettek búcsút Jéger Károlytól, nyugalmazott mezőkövesdi plébánostól, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ korábbi igazgatójától a mezőkövesdi Szent László-templomban. A szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.

Beszédében a főpásztor arra emlékezett, hogy Károly atya életét – amellett, hogy katolikus pap volt – két dolog különösen is meghatározta: Mezőkövesd és a Karitász. „Igazi lokálpatrióta volt, aki sokat tett a településért és a közösségért. Másfél évtizedig végzett kiemelkedő szeretetszolgálati tevékenységét a Karitász tagjainak és vezetőinek jelenléte is igazolja.” Mándy Zoltán, a horti egyházközség plébánosa prédikációjában Jéger Károly életútjáról beszélt.

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója búcsúbeszédében Károly atya szeretetszolgálati munkásságát összefoglalva kiemelte, hogy a rendszerváltást követő időszakban fontos szerepe volt a Karitász újjászervezésében és fejlesztésében. Károly atya külföldi kapcsolatokat épített, adományokat szervezett, igazgatása alatt jött létre az egri RÉV – Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat és a nagyiváni idősotthon is. De a katasztrófahelyzetekben is nagy lelkesedéssel és óriási energiával igyekezett segítséget nyújtani: az 1998-es kárpátaljai árvíznél például nyolcvan kamionnyi segélyszállítmányt szervezett meg az egyházmegyéből. A szentmisén búcsúztatót mondott Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere is.

Érdemeit és a vele kapcsolatos emlékeket sorolva a gyászmisén résztvevők együtt bizonyosodhattak meg arról, hogy Jéger Károly atya az általa vezetett és rábízott közösségek építését, támogatását különlegesen elhivatott módon végezte.

Hírdetés

Az elhunyt lelkipásztort a mezőkövesdi temetőben helyezték örök nyugalomra.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Mezőkövesd.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »