Örményországban is akcióznak az eunácik

Vízágyúval oszlatott fel egy tüntetést a rendőrség Jerevánban, Örményország fővárosában, és több mint kétszáz személyt őrizetbe vettek. Az akciót vezénylő rendőrfőnök szerint provokátorok voltak a tömegben, felmerül a külföldi beavatkozás lehetősége.

A civil tüntetések múlthét pénteken kezdődtek meg a fővárosban, az áram árának emelkedése miatt. Hétfőre több ezer fős megmozdulássá fejlődött a demonstráció, és provokátorok jelentek meg a tömegben. A kezdetben a nagyobb villanyszámla miatt tiltakozó emberek nagyon hamar elkezdték követelni a kormány lemondását, a provokátorok tevékenységnek köszönhetően több esetben összecsapást kezdtek a rendőrökkel.

Kedden reggel a tüntetést feloszlatták, és több mint 240 főt vettek őrizetbe, köztük számos újságírót.

Hírdetés

Hunan Pohoszijan, a műveletet vezénylő rendőrfőnök szerint aktívan figyelik az események alakulását, de nem oszlatják fel az újabb tüntetéseket, ameddig nem fajul el a helyzet. Ugyanakkor figyelmeztette a megmozdulás szervezőit, hogy amennyiben a tüntetés radikalizálódik, erőt fognak alkalmazni.

Igor Morozov, az orosz föderációs tanács nemzetközi ügyekért felelős bizottságának vezetője szerint a történtek az ukrán EuroMajdan kezdeti stádiumának jegyeit viselik.

Hunhír.info – Hídfő.ru


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »