Őrjöngő utast fogtak le a Wizz Air budapesti járatán

Komoly verekedés tört ki a Wizz Air hétfő esti Bázel-Budapest járatán – írja az atv.hu az utazomajom.hu-ra hivatkozva. Információk szerint már út közben furcsán viselkedett az egyik férfi utas: fedélzeti kiszolgálás közben mindenáron fel akart állni, és sétálni egyet. Mivel a folyosón mozgatott felszolgálókocsitól nem fért el, egyre közelebb került a légiutas-kísérőhöz, aki többször is felszólította, hogy távolodjon tőle, mert ez a közelség zavarja őt a munkában.

A csupán pár centis közelségből nem engedett a férfi, sőt, elkezdett kötekedni a személyzet tagjával. Kiderült, hogy az utas barátnőjéhez sietett, akit korábban többször megütött, így szétültették őket egymástól.

Az utasok értesítették a személyzetet, akik közül az egyik férfi megpróbálta leállítani a verekedőt, de az csak egyre agresszívabb lett, az utas elmondása szerint többször lefejelte a légiutaskísérőt. Ekkor két másik utas sietett a segítségére. Próbálták lefogni, lekötözni a rendbontót, de kiszabadult.

Hírdetés

Majd úgy tűnt, lenyugodott a férfi, végül, mikor leszállt a gép, újra felpattant a helyéről és őrjöngeni kezdett. A kapitánynak egy utas segítségével sikerült a férfi hátára térdelni, és így tették mozgásképtelenné – idézi a portált az atv.hu.

Az Utazómajom megkereste a Wizz Air-t, az alábbi közleményt küldték a portálnak:

„2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.”

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »