Őrizetbe vették Munkács polgármesterét és a járási közigazgatás elnökét

Őrizetbe vették Munkács polgármesterét és a járási közigazgatás elnökét

Az SZBU és a Korrpupcióellenes Hivatal őrizetbe vette Andrij Balogát, Munkács polgármesterét és Mihajlo Lanyót, a Munkácsi Járási Közigazgatás elnökét, közli a suspilne.media.

A gyanú szerint hivatali helyzetükkel visszaélve egy 3 hektárnál nagyobb területű belvárosi telket értékesítettek alulértékelt áron, közölte Vanda Miljo, az SZBU sajtószóvivője. Elmondása szerint a törvényellenes ügyletet Lanyo szervezte meg, aki jól ismert befolyásáról alvilági körökben. Korábban kétszer választották parlamenti képviselőnek a Régiók Pártjától.

A városi képviselőtestület ülésén a polgármester gondoskodott arról, hogy a telek közel 9-szer olcsóbb áron történő eladásáról szülessen döntés. Ugyanakkor a telek vásárlója egy magáncég, amelynek tényleges irányítója a járási tanács elnöke. Az értékbecslő cég tulajdonosa kenőpénzt kapott, hogy alábecsülje a telek értékét, amely így 84,6 millió hrivnya helyett 9,6 millió hrivnyáért cserélt gazdát – mondta el a szóvivő. Emellett a polgármester engedélyezte, hogy a vásárló cég 6 hónap alatt fizesse ki a vásárlási összeget.

Hírdetés

A rendfenntartók eddig a város polgármesterét, a járási tanács vezetőjét, a városi képviselőtestület önkormányzati vagyon- és földkapcsolati osztályának volt vezetőjét vették őrizetbe – tette hozzá a szóvivő. A tisztviselők, valamint az értékbecslő cég tulajdonosa és az értékbecslő ellen feljelentést tettek okmányok, pecsétek, bélyegzők és nyomtatványok hamisítása, hatalommal vagy hivatali helyzettel való visszaélés, közszolgáltatást végző személy megvesztegetése címen.

A polgármestert és a járási tanács vezetőjét 3-tól 6 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, bizonyos tisztségek betöltésére vagy tevékenységek végzésére való jogosultságtól 3 évre való eltiltással.

Forrás: Kiszo.net

The post Őrizetbe vették Munkács polgármesterét és a járási közigazgatás elnökét appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »