Őrizetbe vehették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét

Őrizetbe vehették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét

Összehangolt akciót hajt végre a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy az „újabb eljárási cselekményekben„ csaknem 50 hivatalos személy vesz részt, az akcióban – az ügyészség felkérésére – a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik.

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az „elsődleges nyomozati cselekmények” elvégzését követően, várhatóan csütörtökön adnak – írták.

A 24.hu úgy tudja, hogy Kiss László óbudai polgármesternél is házkutatást tartottak, és elő is állították a nyomozók. Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán írt arról, hogy a kerület polgármesterét őrizetbe vették.

Hírdetés

Még június közepén azt közölte az ügyészség, hogy már tíz gyanúsítottja van az óbudai korrupciós ügynek.

A gyanú szerint egy férfi – két, reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az egyik alpolgármesternek azért, hogy az hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához, illetve a hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében.

A Czeglédy Gergőt érintő ügyben július végén hosszabbította meg a bíróság Óbuda MSZP-s alpolgármesterének a letartóztatását 2024. október 20-ig.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »