Origo: Niedermüller Péter adósságokat hátrahagyva lépett le a berlini Humboldt Egyetemről

Origo: Niedermüller Péter adósságokat hátrahagyva lépett le a berlini Humboldt Egyetemről

Tetemes tartozásokat hagyott maga mögött Niedermüller Péter, amikor egyik pillanatról a másikra lelépett a berlini Humboldt Egyetemről – tudta meg az Origo. A lap információi szerint azzal próbálta fedezni magát a Gyurcsány-párt porminens képviselője, hogy azt hazudta: súlyos beteg. Erről azonban kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz, csak a tartozás és a menekülés.

Az Origo információi szerint a berlini Humboldt Egyetem egy meglehetősen felháborodott hangvételű levelet küldött szét a világ számos tudományos intézetének, amelyben Niedermüller Péter érthetetlen viselkedésére hívta fel a társszervezetek figyelmét. Mint az Origo írja, a szokatlan témájú levelet Wolfgang Kaschuba professzor, az Európai Néprajzi Intézet vezetője és Rolf Lindner professzor jegyezték. Itt dolgozott Niedermüller közel tíz éven át, amíg egyszer, még 2004 decemberében, egyik napról a másikra eltűnt.

Az Origo információi alapján ez a levél a Magyar Tudományos Akadémiához is eljutott, és hosszú ideig olvasható is volt a Néprajzi Kutatóintézet faliújságján. Mint ismertetik, a levélben az volt olvasható, hogy Niedermüller Péter jelentős adósságokat hátrahagyva, bejelentés nélkül távozott Berlinből. Mindezt pedig azzal próbálta elsimítani a levél szerint, hogy az egyetem felé olyan információkat juttatott el, amelyek szerint ő súlyos beteg. Ebből egy szó sem volt igaz.

A Humboldt Egyetem 2006-os keltezésű leveléből kiderül, hogy Niedermüllert utoljára 2004 decemberében látták az egyetemen, és két év alatt sem tudták felvenni vele a kapcsolatot. Az Origo, amely megszerezte a levelet, arról ír, hogy a német egyetem szerint Niedermüller, aki Pécsett tartózkodik, már nem a Humboldt Egyetem tagja, nem tartozik az Európai Etnológiai Intézethez és ezért nem használhatja a professzori titulusát.

Hírdetés

Az írás azzal folytatódik – közli az Origo – hogy az is egyértelműen bizonyított, Niedermüller az állításával szemben egyáltalán nem súlyos beteg, az viszont tény, hogy Niedermüller úgy hagyott ott csapot-papot, hogy közben nem rendezte a nem csekély mértékű tartozásait az egyetem, illetve a kollégái felé. Hogy Niedermüller miért járt el így, azt szerették volna kideríteni a Humboldt Egyetemen, de számtalan kapcsolatfelvételi kísérletükre egyszer sem reagált a ma már a DK-nak dolgozó politikus. “Ezt különösen fájlaljuk, mert ez a magatartás nem csak a hallgatókban váltott ki fokozott értetlenséget, hanem bennünk és a kollégákban is” – zárta a hírportál birtokába jutott levelet Wolfgang Kaschuba és Rolf Lindner.

Rossz kezdés, még rosszabb folytatás

Niedermüller nem csak magánemberként, hanem politikusként is produkált már furcsaságokat. Az LMP-s Meszerics Tamás mellett rajta van például azon a listán, amelyet a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) alatt működő European Policy Institute adott ki, és amelyen a “megbízható szövetségesek” szerepelnek. Arról is ismert, hogy rendszeresen eltagadta a betelepítési kvóták létezését, megszavazta azt az uniós dokumentumot, amely a bevándorlók integrációját állította fókuszba a migráció kezelése kapcsán. A magyarországi határkerítést lebontaná, tavaly pedig azért lobbizott Brüsszelben, hogy Magyarországot megbüntessék.

forrás: Híradó.hu

The post Origo: Niedermüller Péter adósságokat hátrahagyva lépett le a berlini Humboldt Egyetemről appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »