Origo: Milliárdokból lobbizott Soros György Magyarország ellen

Origo: Milliárdokból lobbizott Soros György Magyarország ellen

A Soros-hálózat több mint 3,5 milliárd forintnak megfelelő összeget költött 2017-ben, jelentős részben a magyar ügyekkel kapcsolatos lobbizásra az Egyesült Államokban – írja az Origo.

A Soros-hálózat egyik legnagyobb szervezete, az Open Society Policy Center az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának benyújtott hivatalos beszámolók szerint 2017-ben több mint 14 millió dollárt (mintegy 3,5 milliárd Ft) költött jelentős részben hazánkat célzó lobbitevékenységre. Az érdekérvényesítés a Kongresszus mindkét házában, a Külügyminisztériumban, a Védelmi Minisztériumban és a Nemzetbiztonsági Tanácsban is folyt.

A dokumentumokból kiderült, hogy lobbiztak egyrészt egy képviselőházi határozat elfogadásáért, amely „a magyarországi demokrácia támogatását és a régóta fennálló, kölcsönös előnyökön alapuló amerikai-magyar viszony megerősítését” célozta. A határozattervezet olyan állításokat tartalmazott, mint hogy „Orbán Viktor miniszterelnök és a kormányzó Fidesz szavakban is és tettekben is egyre inkább autoriterré válik.”

Hírdetés

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

forrás: Origo / hirado.hu

The post Origo: Milliárdokból lobbizott Soros György Magyarország ellen appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »