Óriási véletlenek, hihetetlen egybeesések

Óriási véletlenek, hihetetlen egybeesések

A kérdés, hogy vannak-e véletlenek vagy sem, mindig is vita tárgyát képezte. Néhányan úgy gondolják, hogy az egész életünk véletlenek sorozatából áll, míg mások szilárdan hisznek abban, hogy minden okkal történik meg velünk. Bármi legyen is az igazság, az tény, hogy vannak olyan meghökkentő helyzetek, amelyeknek a kialakulására nagyon kevés esély volt. Írásunkban ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

A Norvégiában élő Hege Jeanette Oksnes 2006-ban adott életet első gyermekének. A rákövetkező napon a nő édesapja, Leif 4.2 millió norvég koronát nyert a lottón. Három évvel később, közvetlenül egy nappal azelőtt, hogy a nő megszülte volna második gyermekét, ő maga nyert a lottón 8.2 millió norvég koronát. Azonban a történetnek még mindig nincs vége, ugyanis 2012-ben Oksnes harmadszor is szült. Néhány hónapra rá a nő bátyja is nyert a lottón – ő 12.2 millió norvég koronával lett így gazdagabb.

Az angliai Stoke-on-Trent városában a tízéves Laura Buxton 2001. júniusában éppen a nagyszülei aranylakodalmán vett részt, amikor úgy döntött, hogy a levegőbe ereszt egy piros, héliummal töltött léggömböt, melynek az egyik oldalára egy kis cédulát ragasztott, amire ráírta a címét, és azt kérte, hogy aki megtalálja, juttassa neki vissza a lufit. Néhány héttel később egy Milton Libourne nevű kis faluban élő férfi talált rá a telkén, egy fa ágába akadva, és odaadta a szomszédjában lakó kislánynak, aki szintén tízéves volt, és szintén Laura Buxtonnak hívták. Ezután felvették egymással a kapcsolatot, és a hihetetlen egybeesés hatására a szüleik eldöntötték, hogy találkoznak. Azonban a valódi meglepetés csak ezután következett: a találkozón mindketten rózsaszínű pulóvert és kék farmernadrágot viseltek, emellett nemcsak a nevük és az életkoruk, de a testsúlyuk és a magasságuk is egyezett. Később az is kiderült, hogy mindkettőnek volt otthon egy hároméves, fekete, labrador fajtájú kutyája, valamint szürke nyulaik és ugyanolyan színű tengerimalacaik. A két lány azóta is tartja egymással a kapcsolatot.

A Washington államban élő Cary Collings, ha nem is tartozik a világ leggazdagabb emberei közé, akik többször is nyertek a lottón, de kétségkívül ő közülük a leggyorsabb, akinek ez sikerült. A férfi 2013. júniusában 55,555 dollárt nyert egy kaparós sorsjegy megvétele után. Másnap délben Collings éppen hazafelé tartott, miután átvette a nyereményét, és útközben megállt, hogy vegyen egy pizzát. Amíg várakozott, átment a szomszéd épületbe, ahol kaparós sorsjegyeket árultak, és vett belőlük hármat. Rögtön az első sorsjegy lekaparása után kiderült, hogy ezúttal a 200,000 dolláros fődíjat sikerült megnyernie.

A minnesotai David Gonzalez éppen a háza felújításán dolgozott – amit korábban 10,100 dollárért vásárolt meg -, amikor a ház mennyezetében felfedezett egy Superman-képregényt. Később kiderült, hogy a férfi a képregénysorozat egy rendkívül ritka, 1938-ban kiadott példányát találta meg, amelyből a becslések szerint körülbelül 100 darab létezik a világon. Mivel a képregény már a megtalálásakor is rossz állapotban volt, amin az sem javított, hogy Gonzalez egy, a feleségével folytatott heves veszekedés után dühében földhöz vágta, aminek hatására a borítója elszakadt,  ezért végül 175,000 dollárért sikerült eladnia, ami még így is 17-szer több, mint amit eredetileg fizetett a házért.

Hírdetés

2012 januárjában a kaliforniai Kelli Groves éppen egy hídon haladt át az autójával, amiben rajta kívül még tízéves és tízhónapos kislányai utaztak, amikor egy kamion beleütközött a BMW-jének az oldalába, ami ezután egészen a híd széléig sodródott, áttörve annak védőkorlátját. Miközben a jármű a levegőben himbálózott, a tűzoltók próbálták stabilizálni azt, és egyúttal kimenteni a családot, viszont abba kellett hagyniuk, mert tartottak tőle, hogy ha folytatják, akkor bármikor beleeshet az autó a híd alatt tátongó szakadékba. Szerencsére azonban a balesett miatt kialakult dugóban várakozók között ott volt a haditengerészet mentőcsapata is, akik éppen egy targoncát szállítottak, amely 5000 kiló megemelésére volt alkalmas. A targonca segítségével végül fel tudták emelni az autót, és ezután biztonságosan kimenekítették a bent rekedt családot.

 

Több tartalom a Ma7 médiacsalád Instagram profilján.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »