Óriási tüntetés Berlinben- Szabadság napja – a pandémia vége

Szélsőjobboldalinak titulált tömeg gyűlt össze szombaton a berlini Brandenburgi kapunál, hogy tiltakozzanak a német kormány koronavírus-korlátozásai ellen.

A szervezők leállítottak egy korábbi felvonulást, amelyet a rendőrség kritizált, mert nem tartja be a “járvány” miatt hozott rendelkezéseket. Ezek: távolságtartás és az arcmaszk.

A felvonulás, amelyet a szervezők „Szabadság napja – a pandémia vége” -elnevezéssel indítottak, oltásellenes csoportokat, valamint a tömeg és megvett állami médiák szerint néhány “szélsőjobboldali és neonáci” szervezetből állt.

A rendezvény élő közvetítésein a tüntetők skandálták: “Mi vagyunk a második hullám.”

Fotó: Youtube

A jelenlegi német koronavírus-rendeletek előírják, hogy az embereknek 1,5 méter vagy kb. 5 láb távolságot kell tartaniuk egymástól. Ha ez nem lehetséges, arcmaszkot kell viselni.

A berlini rendőrség a Twitter-en kijelentette, hogy a tiltakozók többsége nem tartotta be a távolságtartási szabályokat vagy nem viselt maszkot.

Hírdetés

“Kollégáink hangszórókat használtak a szabályok betartásának sürgetésére. A meg nem felelést is dokumentáljuk a későbbi esetleges büntetőeljárásokhoz” – tweetelte a berlini rendőrség. Hozzátette, hogy a az egyik szervező ellen büntetőfeljelentést tettek a higiénia betartásának hiánya miatt.

A rendőrség figyelmeztette a felvonuláson részt vevő, egyes források szerint 17 000, 200.000, illetve 1 millió tüntetőt, hogy csak akkor szabad a tüntetésen részt venni, ha arcmaszkot viselnek és az előírt távolságot betartják. A fotót látva az utolsó létszám körül vagyunk.

Fotó: The Spokesman-Review

A tüntetés folyamán szinte senki sem viselt maszkot.

A szervezők vezetője azt mondta a felállított színpadról, hogy tartsák fenn a fizikai távolságot, hogy ne adjanak a hatóságoknak “ürügyet” az esemény feloszlatására. (Forrás: Frederik Pleitgen, CNN )

Magyar Tudat

The post Óriási tüntetés Berlinben- Szabadság napja – a pandémia vége appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Délvidék a megsemmisítés és kiárusítás következtében mára siralmassá és elmaradottá vált                 Újvidéken szombaton…Felvidék- Tüntetés Malina Hedvig mellett Pozsonyban Becslések szerint mintegy öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora…Hőbörögnek az illegális bevándorlók Budapesten BM: csak úti okmánnyal és érvényes vízummal lehet továbbmenni Németországba….


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »