Óriási razziák és letartóztatások Pozsonyban és Nyugat-Szlovákiában

Óriási razziák és letartóztatások Pozsonyban és Nyugat-Szlovákiában

Hatalmas razzia vette kezdetét Nyugat-Szlovákiában. Hétfőn reggel kommandósok szállták meg a Régi pozsonyszőllősi (Stará Vajnorská) utcai irodaházat. Valamennyi ott székelő céget átvizsgáltak. Gazdasági bűncselekmények után nyomoz a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség.

A Topky.sk értesülései szerint az adócsalási ügyben az egyik ismert bemondónő testvére, Peter Puškár is érintett, aki pillanatnyilag azon dolgozik, hogy elrejtőzzön az igazságszolgáltatás elől.

A törvény őrei adócsalás és a kötelező biztosítási illeték megrövidítése miatt indítottak nyomozást. A házkutatást a bíróság rendelte el. „Megerősíthetjük, az Országos Rendőr-főparancsnokság kötelékébe tartozó Nemzeti Bűnüldőző Ügynökség (NAKA) súlyos, szervezett bűnözői csoport által elkövetett adócsalás dokumentálásán dolgozik” – erősítette meg a hírt Martin Wäldl, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség órási áfacsalás, jelentősen kevesebb adó és a kötelező szociális járulék elvezetésének dokumentálásán dolgozik, a szálak egészen külföldig vezetnek.

Hírdetés

Hétfőn reggel felfegyverzett kommandósok Nyugat-Szlovákia több városában lakásokat és üzlethelyiségeket szálltak meg, majd a bűnügyek kivizsgálását átvette a NAKA. A rendőrség az összes raktárat, iratot, könyvelést, valamint a számítógépeket is ellenőrzi.

A rendőrségi vizsgálat egy szervezett bűnbanda ellen irányul, melyben Peter Puškár is érintett, aki a cégnyilvántartás szerint több mint tíz Pozsonyban székelő cégnek az ügyvezető igazgatója. A fővárosi razziával egyidőben a Dunaszerdahelyi járás Nemesgomba nevezetű településén is vizsgálódtak. A pozsonyi Galileo étteremben, melynek szintén ügyvezetője, már lezajlott a razzia.

A hírportálnak annyit sikerült kinyomoznia, hogy az akciót követően immár 30-ra nőtt a letartóztatottak száma. Peter Puškár rejtőzködik, valószínűleg a határ túloldalán, Ausztriában tartózkodhat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »