Óriási olaj és gáz mezőt találtak Algériában

Óriási olaj és gáz mezőt találtak Algériában

Egy milliárd tonnára becsülik az Algériában felfedezett olajmezők készletét.

Youssef Youssefi energetikai miniszter sajtótájékoztatón jelentette be a nagy hírt miután az algériai kormány zártajtók mögött tartott megbeszélést. A miniszter szerint a próbafúrásokat az algériai Sonatrach vállalat vezette a mérésekben és elemzésekben külföldi cégek is részt vettek. A kutatások két évig tartottak és 2014 végén fejeződtek be.

Az első lelőhely az ország déli részén Tamanrasset tartomány Ain Saleh telepölés mellett fedezték fel. A mérések szerint kb. 7500 milliárd km3 gáz 100 km hosszan fekszik a föld alatt.
Youssefi miniszter bejelentett egy másik lelőhelyet Adrar tartomány Timimon településén ahol hatalmas olajmezőre bukkantak.

Hírdetés

A mélyen a Szaharai sivatagban fekvő olaj és gáz mezők határosan olyan afrikai országokkal ahol egyre gyakoribbak az iszlamista terrorszervezetek tevékenységei. Sőt az algériai kormánynak is egyre több problémát okok az országban lévő terrorista szervezetek (pl. Algériai Kalifátus Katonái) akik ráadásul az Iszlám Államnak fogadtak hűséget.

Vajon a hatalmas lelőhelyek felfedezése elhozza az Arab Tavaszt Algériába? Az iszlamisták megfognak erősödni és háborúba sodorják az országot? Nem tudom,remélem nem is fogjuk megtudni.

orientalista.hu Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »