Óriási gázrobbanás Franciaországban

Óriási gázrobbanás Franciaországban

Hatalmas robbanás rázta meg a Burgundia fővárosának számító Dijont péntek reggel. A gázrobbanás baleset, vagy öngyilkossági kísérlet is lehetett. Egy embert még keresnek.

Hatalmas gázrobbanás történt a franciaországi Dijonban péntek reggel – írja az Express. A robbanás erejétől egy kétemeletes ház teljesen összeomlott. A helyszínen dolgozó mentőalakulatok szerint legalább egy ember még mindig a romok alatt van. Két sérültet életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, hatan könnyebben sérültek meg. Az épület romjai körül még órákkal a robbanás után is fehér füst gomolygott.

A helyi önkormányzat vezetője, Laurent Bourguignat azt mondta, a mentőcsapatok nem sokkal a robbanás után a helyszínre értek, ami egyébként alig 200 méterre van a város főpályaudvarától. A helyi hatóságok kizárták a terrorcselekményt, az viszont még nem világos, hogy a robbanás oka baleset, vagy öngyilkosság volt.

1999-ben volt már egy halálos gázrobbanás a városban. Akkor 11 ember halt meg, hárman pedig súlyosan megsérültek.

Franciaországban továbbra is a legmagasabb szinten van a terrorellenes készültség, miután nyomozók akadályoztak meg egy terrortámadást a Notre Dame ellen, amit két az Iszlám Állammal szimpatizáló nő akart elkövetni. (hvg.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »