Óriási felfordulás volt egy német menedékszállón

Németországban tömegverekedés történt egy menedékkérőket befogadó szálláson, az összecsapásban legkevesebb tíz ember megsebesült.

Csütörtöki sajtójelentések szerint a Türingia tartománybeli Suhlban működő központi befogadóállomáson vallási kérdések körüli vitából alakult ki erőszakos konfliktus még szerda este.

Egy csoport menedékkérő rátámadt egy lakótársukra, aki az állomás biztonsági őreinek helyiségébe menekült, és amikor a támadók megpróbáltak bejutni a helyiségbe, az őrség riasztotta a rendőrséget. A támadók kövekkel dobálták meg a helyszínre érkező rendőröket, akik erősítést kértek.

Hírdetés

Az Insuedthueringen.de című regionális hírportál tudósítása szerint az állomás előtt „polgárháborút idéző jelenetek” játszódtak le, a támadók fotóriporterekre és egy forgatócsoportra is rárontottak vasrudakkal.

A Spiegel Online hírportál beszámolója szerint a sebesültek között három rendőr is van, és néhány ember szúrt sebeket szenvedett.

A suhli befogadóállomás túlzsúfolt, az 1200 ember elhelyezésére alkalmas intézményben 1800-an laknak. Az otthonban augusztus elején is történt tömegverekedés, akkor nyolcan sebesültek meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »