Óriási esély: ott lehet a focivébén a magyar válogatott!

Már amennyiben Gianni Infantinót, az UEFA főtitkárát választják meg a FIFA elnökének, ő ugyanis azt ígéri, 40 csapatosra bővítené a világbajnokság mezőnyét.

Szerinte a létszámbővítés Európában is egy igazi sikersztori, hiszen míg korábban csak 16 csapat juthatott ki az Eb-re, most 24 fog, ami új dinamikát adott a selejtezőknek: olyan csapatok jutottak ki, akik eddig soha sem voltak erre képesek, míg az eddigi főszereplők közül többen is hiányoznak majd a tornáról.

Hírdetés

Hogy mindez a színvonal rovására is mehet, nem igazán érdekli a vezetőket, ha több a résztvevő, nagyobbak az üzleti lehetőségek – mindezt persze már nem Infantino nyilatkozta, csak egyszerű következtetés.

A FIFA elnökét február 26-án választják majd meg, ahol Infantino mellett a jelenlegi helyzet szerint Michel Platini, az UEFA most még felfüggesztett elnöke; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember, valamint a libériai Musa Bility versenghet a posztért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »