Óriási drágulás a benzinkutakon

Felfelé kúszik a Brent típusú olaj ára az elmúlt hetek csökkenő tendenciája után. Szeptember végén 84 dollárról 87 dollárig emelkedett vissza, ami egy hét alatt 4 százalékos változást jelent. Az OPEC országok a héten a Covid óta először fognak újra személyesen egyeztetni arról, hogy miként alakítsák az olajkitermelést. Szeretnék megállítani a csökkenő árakat, így várhatóan a mennyiség csökkentéséről fog döntés születni. Ez az olajárak további emelkedését eredményezheti a következő időszakban – olvasható a holtankoljak.hu oldalán. Megjegyzik: továbbra is rekordgyenge a forint a dollárral szemben, már 430 forint felett kell fizetni az amerikai fizetőeszközért. Ez ismét 3 százalékos gyengülés egy hét alatt.

A portál azt is közli, hogy szerdától nagyobb mértékű drágulással kell számolniuk a benzinkutakon azoknak, akik nem hatósági áras üzemanyagot tankolnak. A 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet, a gázolaj ára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik. Az új piaci átlagárak szerdától:

Hírdetés

95-ös benzin: 671,9 Ft/liter
Gázolaj: 757,9 Ft/liter

A Portfolio megjegyzi, ilyen mértékű drágulást a benzin esetében június óta, míg a gázolaj esetében augusztus vége óta nem történt a hazai kutakon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »