Óriási botrány lett egy dán mecsetben készült videó miatt

Óriási botrány lett egy dán mecsetben készült videó miatt

Újból be akarnak zárni egy dániai mecsetet, miután botrányos felvételeket szivárogtattak ki Abu Bilal Ismail muzulmán tanító egyik órájáról. A videón az imám a házasságtörő nők megkövezéséről tartott előadást csoportjának.
Nők halálra kövezésre szólít Abu Bilal Ismail imám – Fotó: Casper Dalhoff
“Ha egy férjezett vagy elvált nő házasságtörést követ el, büntetésként halálra kell kövezni. Ha a nő szűz, csak ostorcsapásokat érdemel.” – mondta a szélsőséges oktató a kiszivárogtatott felvételeken.
A videón a “szemet szemért” mentalitás dominál: a tanító szerint halált érdemel bárki, aki kioltja egy muzulmán életét, ugyanez a sors vár a hitehagyott muszlimokra is.
Az imámot nem először leplezték le kamerás felvétellel: még 2014 júliusában a cionista zsidók elpusztításáról szónokolt Berlinben.

Hírdetés

Szeptemberben pedig a dániai mecset összes tanítója hűséget esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Itt tanult az a dán férfi is, aki elsőnek került fel az amerikai Iszlám Állam-terrorlistára. Jelenleg tizenkét tagjuk harcol Szíriában és Irakban.

Már számtalan alkalommal megpróbálták bezárni a mecsetet – eddig sikertelenül, pedig az összes politikai párt képviselői ellenzik a szélsőséges üzenetét.

“Hihetetlen, hogy Dániában valaki ilyen tanokat hirdessen, ennek nincsen helye ebben az országban, és az imámnak sincs helye országunkban” – mondta a dán integrációs miniszter, majd emlékeztetett: politikai korlátai vannak annak, hogy a kormány milyen szinten avatkozhat bele egy vallási tanokat hirdető létesítmény működésébe.

A kormányzó Venstre párt egyik képviselője szerint megdöbbentő, hogy ez a mecset folyamatosan gyűlöletkeltés miatt kerül bele a hírekbe, és még mindig kőkorszaki tanokat hirdetnek oktatói – mondta a dán TV2-nek.

Forrás: The Local / hirado.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »