Óriási botrány a váci városházán

Hamar kimutatta a foga fehérjét az ellenzéki roncskoalíció váci üdvöskéje, Matkovich Ilona, aki a megválasztását követő pár hónapban elkövetett arcpirító, a választóit teljesen hülyének néző rendelkezései nyomán máris arra kényszerült, hogy szájzárat rendeljen el a városi cégek alkalmazottaira. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy városüzemeltetésért felelős cégek dolgozói, a vezetőktől a biztonsági őrig nem posztolhatnak a Facebookon a Vácot érintő ügyekben a vélemény-náci Matkovich különengedélye nélkül. És ha ez sem válik be, Matkovich még a gondolat-rendőrséget is bevezetheti… – írja a Pesti Srácok portál.

De miért is volt erre szükség? Lássuk Matkovich eredményességi mutatóját, amely nemcsak nyomokban tartalmaz jellemzően szocialista-liberális húzásokat – írja a Pesti Srácok portál:

Ennyi mindent összehozott már Matkovich, pedig még csak december van. Ugyanakkor mindezek fényében cseppet sem meglepő, hogy élete első polgármesteri utasításával szájzárat rakatott a városnak dolgozókra, így mostantól megszólalni csak a szólásszabadsággal és átláthatósággal kampányoló Matkovich engedélyével szabad.

Hírdetés

Az agtiprop rendelet szerint minden önkormányzati cég minden dolgozója, megbízottja, alvállalkozója csak a balliberális polgármester asszony előzetes írásbeli engedélyével nyilatkozhat a sajtóban vagy szólalhat fel nyilvános eseményen, de engedély kell egy Facebook poszthoz is, ha az önkormányzatot érintheti. Hogy kitől vehette ezt a “demokrata” az ötletet, az egyelőre talány, az mindenesetre tény, hogy Matkovich első útja a szocialisták által megfélemlített Karácsony Gergely főpolgármesterhez vezetett, aki egyébként szintén rendszeresen arról panaszkodik, hogy a polgári kormány nem biztosít elég szabadságot az embereknek.

Az utasítás szerint a kérelmeket közvetlenül a polgármesternek kell benyújtani és közvetlenül ő dönt róluk. Előzetesen, írásban kiadott engedéllyel. Elképzelhető az, hogy a munkaidejének jó részét azzal töltse egy polgármester, hogy az önkormányzati társaságok munkavállalóinak, megbízottainak, vállalkozóinak Facebook, Instagram és Twitter üzeneteit nézi át előzetesen? Tényleg a cenzúrázás a legfontosabb feladata egy városi polgármesternek? Tényleg ennyire a fejébe szállt a hatalom két hónap alatt az új polgármesternek? – teszi fel a kérdést a VácOnline.hu, amely kitér arra, az utasítás nemcsak a vezetőket fogja rövid pórázra, hanem a portást és a takarítót is, mivel a 3. pontja szerint az „utasításban foglaltakat érvényesíteni kell a társaságok munkavállalói, valamint a társasági feladatok ellátására kötött megbízási és vállalkozói szerződéssel foglalkoztatottak esetében is.”

Miközben Márki-Zay Péter állandóan arra hivatkozik, hogy a kormánytól mindenki fél, láthatóan az ellenzék hoz olyan gyalázatos, a szólás-, és véleményszabadságot sárbatipró rendeletet, amelynek nyomán decembertől retteghetnek a város alkalmazottai, nehogy Matkovich-nak nem tetsző dolgot írjanak, vagy mondjanak. És ha ez sem válik be, Matkovich még a gondolat-rendőrséget is bevezetheti – írja a PestiSrácok.hu.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »