Óriási botrány! 14 országot kizártak a kosárlabda Eb-ről

Óriási botrány! 14 országot kizártak a kosárlabda Eb-ről

Az Európai Kosárlabda-szövetség 14 országot kizárt a 2017-es Európa-bajnokságról, köztük a legnagyobbakat is – írja a Nemzeti Sport.

Az ok két szervezett között húzódó ellentét: az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) küzd az Euroligát és az EuroCupot szervező ULEB ellen. A FIBA elindítja a Bajnokok Ligáját, ráadásul szankciókat határoztak meg: aki az ULEB sorozatokat választja a 11 A-licences klubon kívül, annak a csapatnak az országát kizárják a nemzetközi versenyekről, amennyiben a csapat nem kerül kizárásra az adott bajnokságból.
 
Mivel az ULEB sorozatai szakmailag magasabb nívót garantálnak, többen azt választották, aminek meg is lett a következménye a FIBA kizárta a következő 14 országot az Eb-ről:
 
Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Macedónia, Oroszország, Spanyolország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia, Olaszország, Görögország, Izrael, Törökország, Lengyelország.
 
A kizárt országok április 20-ig fellebbezhetnek.

Hírdetés

„A FIBA beváltotta fenyegetéseit, kérdés, meddig állja a sarat – józan ésszel nem gondolhatja senki komolyan, hogy ezen országok nélkül bárkit komolyan érdekel majd az Eb”

 
– írja cikkében a Nemzeti Sport.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »