Óriási bevándorlótömeg zúdúlt a déli határszakaszra

Óriási bevándorlótömeg zúdúlt a déli határszakaszra

Már a megnyitás után nem sokkal megtelt a röszkei idegenrendészeti előállítóhely, este ismét ezres nagyságrendben érkeztek a migránsok Szerbiából a vasúti síneken. Sokan családostól érkeztek, sok a kisgyerek is. A gyűjtőponton a rendőrök takarót, ételt és vizet osztottak a menekülteknek.

Csaknem ötszáz menekült nem jutott be reggelig a röszkei regisztrációs központba és éjszakázott a szabad ég alatt – számolt be reggel 8 órakor a Hír TV riportere a helyszínről. A gyűjtőponton vasárnap este 11 órakor kezdtek feltorlódni az emberek, addig folyamatosan érkeztek a határsértők Szerbiából. A gyűjtőpontnál elviselhetetlen szag terjeng, miután a menekültek mindent felgyújtanak, amit találnak, hogy ne fázzanak.

Információink szerint péntek éjféltől vasárnap éjfélig közel 5500-an érkeztek a déli hátáron át az országba – de a határsértők továbbra is folyamatosan érkeznek a sínek mentén. A regisztráció után a migránsokat folyamatosan szállítják Bicskére, illetve Debrecenbe.

A legtöbben szír állampolgárnak vallják magukat

Csaknem 2 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együtt Csongrád megye déli részén. A legtöbben szír állampolgárnak vallották magukat. „1991 illegális bevándorlóval – köztük 518 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén vasárnap. A legtöbben szír állampolgárnak vallották magukat. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – tájékoztatta a Hír Televíziót hétfő reggel Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

Csökkent a migrációs nyomás – de ne ringassuk magunkat illúziókba

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnapra csökkent a migrációs nyomás, ami várhatóan csak átmeneti, hiszen a déli határt újabb menekülthullám érte el, Bécs és Berlin pedig rövidesen ismét szigorítani fogja az intézkedéseket. Részletek »»»

A Spiegel Online szerint Orbán Viktor tudatosan engedte elmérgesedni a menekültválságot. A Der Standard pedig azt írja, a kormányfő zálogtárgyul használta fel a menekülteket. Részletek »»»

Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »