Óriási a roham Hegyeshalomnál

Már több mint nyolc és fél ezer migráns érkezett Hegyeshalomra ma, információink szerint azonban ez a szám ma meghaladhatja a tízezret is.

Este kilenc óráig nem érkeztek újabb migránsok a magyar–osztrák határra, azonban a Hír TV információ szerint az éjszaka folyamán 3-4 vonat érkezhet még a hegyeshalmi vasútállomásra, ami azt jelenti, hogy a mai napon meghaladhatja a 15 ezret is azon migránsok száma, akik itt lépik át a magyar–osztrák határt. A megérkezett migránsok a nickelsdorfi gyűjtőpontra kerülnek, ahol a húsz felállított sátorban helyezik el őket. Az osztrák hatóságok elmondása szerint óránként 5-6 buszt indítanak el a vasútállomásra, ahonnan vonattal viszik tovább a menekülteket. Egy-egy buszra harminc főt engednek felszállni, mert ekkora tömeget még korában tudnak tartani a hatóság emberei, számolt be munkatársunk 21 óra után a helyszínről. A tábor területén a vöröskereszt munkatársai segítenek. A hegyeshalmi határátkelőnél továbbra is rengeteg önkéntes, segélyszervezetek és szeretetszolgálatok tagjai várják azt a 3-4 vonatot, amelyek még a mai este folyamán befuthatnak. A nickelsdorfi vasútállomásról nagyjából óránként indulnak vonat Bécsbe.

19 órakor érkezett meg egy kétezres tömeg Hegyeshalomhoz, így már több mint nyolc és fél ezren lépték át a mai napon a magyar–osztrák határt, számolt be a Hír TV riportere, információink szerint azonban ez a szám ma meghaladhatja a tízezret is. A menekültek vonulását két kisbusz is próbálja segíteni a vasútállomás és a határátkelő között. Egy-egy nagyobb menekültcsoport érkezésekor a rendőrség próbálja segíteni az önkéntesek és a civil szervezetek munkáját, melyek nagy számban vannak a helyszínen.

Hírdetés

A menekültek a hegyeshalmi vasútállomásra érkeznek vonattal a déli határról, és onnan 3-4 kilométert kell megtenniük gyalog az osztrák–magyar határátkelőig. A segélyszervezetek itt meleg teát, kekszet, gyümölcsöt osztanak az illegális bevándorlóknak, a gyerekek pedig gumicsizmát is kapnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »