Óriási a készültség, megérkezett Sopronba a német kancellár

Óriási a készültség, megérkezett Sopronba a német kancellár

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor kormányfő a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond Sopronban.

A két politikus a kétoldalú kapcsolatokról, valamint európai és külpolitikai témákról tárgyal majd az előzetes tájékoztatás szerint. Angela Merkel és Orbán Viktor először beszédet mond a soproni evangélikus templomban, ezt követi a kétoldalú megbeszélés. 1989. augusztus 19-én ideiglenesen megnyitották a határt, így több száz Magyarországra menekült keletnémet állampolgárnak sikerült átjutnia Ausztriába.

Hírdetés

Szigorú biztonsági intézkedések

Sopronban a templom környéke hermetikusan le van zárva – jelentette a 24.hu tudósítója a helyszínről. A környező utcákba sem lehet bemenni. A templomot egyetlen egy bejáraton keresztül lehet megközelíteni, az épületbe csak néhány újságírót engednek be, de sem kamerát sem telefont nem vihetnek magukkal.

Fokozott a rendőri jelenlét is a városban, a templomhoz vezető főutakon nagyjából 500 méterenként áll két rendőr, a város felett rendőrségi helikopter köröz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »