Óriási a hiszti Amerikában a Trump-Putyin találkozó után, hazaárulózzák az elnököt

Óriási a hiszti Amerikában a Trump-Putyin találkozó után, hazaárulózzák az elnököt

Saját republikánus párttársai is hazaárulással vádolják Donald Trumpot, miután az amerikai elnök "Oroszország pártjára állt" a két évvel ezelőtti "választási beavatkozás" ügyében. Az amerikai titkosszolgálatok szerint tény, hogy az oroszok beavatkoztak a választásba, csak az nem biztos, hogy összejátszottak Trump kampánycsapatával. Az elnök szerint viszont Vlagyimir Putyin nagyon meggyőzően cáfolta ezt.

Donald Trump értelmi képességeit vonták kétségbe a tüntetők a Fehér Háznál helyi idő szerint kedd hajnalban. Az amerikai elnök nem sokkal korábban érkezett haza európai körútjáról, és mire leszállt, az amerikai közélet egy része már tényként beszélt arról, hogy Trump hazaárulást követett el, amikor az orosz elnök pártjára állt és elfogadta Putyin magyarázatát, hogy az oroszok nem avatkoztak be az amerikai választásba – miközben az amerikai titkosszolgálatok ennek ellenkezőjét állítják.

A republikánusok szenátusi vezetője, John McCain emberemlékezet óta a legszégyenteljesebb elnöki megnyilvánulásnak nevezte Trump kijelentését.

Trump másik párttársa, Jeff Flake szenátor úgy fogalmazott: "Sose gondoltam volna, hogy egyszer egy amerikai elnök az Egyesült Államokat vádolja majd az orosz agresszió miatt. Ez szégyen".

Nem volt elnézőbb a republikánusok képviselőházi vezetője sem. "Oroszország nem a szövetségesünk, hanem ellensége mindennek, amit alapvető értéknek tartunk" – emlékeztette Trumpot Paul Ryan.

Még Trump legközelebbi republikánus szövetségese, Newt Gingrich is komoly hibáról írt, amit az elnöknek haladéktalanul jóvá kell tennie.

Hírdetés

A republikánusok közül Arnold Schwarzenegger fogalmazta meg a legerősebb véleményt.

(HírTV nyomán)

Korábban írtuk:

Trump-Putyin-csúcs: a hidegháború már a múlté, négy órával ezelőtt megváltoztak az orosz-amerikai kapcsolatok

Trump és Putyin is interjút adott a Fox televíziónak Helsinkiben – íme a két beszélgetés

Otthon máris bírálják Trump helsinki kijelentéseit


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »