Óriás aszfalttömböket kerülgetnek az M1-esen járó autósok

Óriás aszfalttömböket kerülgetnek az M1-esen járó autósok

Vigyázzatok, ha az M1 Tatabánya-Bicske közötti szakaszán jártok, a képen látható 25-40 kilós aszfaltdarabok bármelyik sávban előfordulhatnak!” – írta Facebookon egy autós, a nyilvánosságra hozott bejegyzést pedig az Új Egyenlőség is megosztotta közösségi oldalán.

Az M1-es állapotára eddig is sok panasz érkezett, az útfelületen egymást érik a tátongó vagy sebtében befoltozott kátyúk.

Hírdetés

Az Index februári videoriportja szerint a napi 80 ezres forgalmú sztrádát a kilencvenes évek óta nem újították fel érdemben – a Magyar Közút pedig arról tájékoztatta a portált, hogy ebben 2021-ig nem is lesz teljes körű felújítás.

A napokban mégis elindult a munka az M1-esen, talán a témával foglalkozó hírek vagy a közeledő választási kampány hatására. A a Magyar Közút friss tájékoztatása szerint nagy felületű burkolatjavítási munkák kezdődnek el az M1-esen, mindkét irányban, és több szakaszon is: a melegaszfaltos kátyúzás jelenleg is tart, az igazán nagy volumenű felújítás viszont március 12-én kezdődik el.

Először a Hegyeshalom irányába vezető bicskei szakaszt teszik rendbe, a 46-os és a 60-as kilométer között. Ezután a M1-es Budapest felé vezető oldalát törik fel, ahol 2018. március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között dolgoznak majd munkások.

Sajtóértesülések szerint az M1-es szakaszos plasztikázása 4-5 hónapig is eltarthat majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »