Orbánt kegyetlen kritikával illették

Orbánt kegyetlen kritikával illették

Orbán Viktor szándékosan próbálja összemosni a bevándorlást a terrorizmussal, szól egy brit elemzés. Amerikában pedig ellentmondásosnak tartják, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan kiáll a bevándorlás-ellenes Donald Trump mellett. Az orosz állami adók viszont elismerően beszélnek Orbán Viktorról. Külföldi lapszemle következik.

Normalizálni próbálja a kapcsolatokat az osztrák kancellár, és az út jobban sikerült, mint várták, írja az EurActiv. A magyar kormány elfogadta például rendőrök bevetését és Ausztriából kiutasított migránsok továbbküldését is. Orbán Viktor azért tett engedményeket, mert a menekültkvótákban viszont nem hajlandó engedni, pedig a Fidesz az Európai Néppárton belül is számkivetett lett, miután törvények sorozatával korlátozták a szabadságjogokat és idegengyűlölő kampányt folytatnak.

A jobboldali populista Orbán Viktor szándékosan mossa össze a menekülteket a terroristákkal, írja a brit The Guardian. Emlékeztetnek: az elszántan Európa-ellenes Orbán azt mondta, egyetlen bevándorlót se akar, közben pedig az idegengyűlölő Donald Trumpot élteti. A The Guardian a Political Capital szakértőjét idézi, aki szerint a magyar politika iránya egyre kísértetiesebben emlékeztet a putyini Oroszország elvárásaira.

A migráció méreg – idézi Orbán Viktort a Russia Today. Az orosz állami propagandaadó emlékeztet: a miniszterelnök népszavazást is kiírt, hogy lakossági támogatást tudjon felmutatni a Brüsszel elleni harcban, és azon dolgozik, hogy a menekültválságot minél többen azonosítsák a terrorizmussal. Idéznek egy korábbi interjút a magyar miniszterelnökkel, amiben az EU-t regionális és nem nemzetközi nagyhatalomként aposztrofálta.

Orbán Viktor azt mondja, hogy nem akar beavatkozni az amerikai elnökválasztásba, de azért nyíltan kiáll Donald Trump mellett, tudósít a Time. A magazin emlékeztet, hogy Magyarország a nemzetközi jogszabályokat is megszegi, például amikor erővel visszaviszik Szerbiába a Magyarországra, tehát az EU területére bejutott menekülteket is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »