Orbánnak "tejhatalom", Gyurcsánynak túró

Orbánnak "tejhatalom", Gyurcsánynak túró

A magyarországi politikai ellenzék szerint nem szabad „tejhatalmat” adni Orbán kezébe. Ezzel riogatott mókásan az MSZP elnök Tóth Bertalan!

Hát ne is, nehogy már a miniszterelnök mondja meg azt is, hogy mennyit és milyen tejet, kefírt, joghurtot igyon a magyar ember, főleg az ellenzékkel szimpatizáns! A visszavonulásra kényszerült volt felvidéki miniszterünk mondaná is rögtön, ha még szót kaphatna, hogy demokráció van, ne szóljon bele egy kormányfő a nép tejfogyasztásába!

A kormány szempontjából viszont nagyon ügyesen politizál a magyar ellenzék! Most már a legfanatikusabb ellenzéki szimpatizánsokon kívül mindenki látja, hogy mi mindenre képesek, de semmire se alkalmasak Gyurcsányék.

Mi ezt itt a Felvidéken eddig is tudtuk, csak Bugárék magyar ellenzéki sugallatra igyekeztek agymosással megtéveszteni minket. Sikertelenül!

Azt azért még álmunkban se gondoltuk, hogy a balliberális ellenzék a Jobbikkal kiegészülve nem fogja megszavazni a magyar Parlamentben a válsághelyzet kezelésére szolgáló jogszabályok sürgősségi tárgyalását arra hivatkozva, hogy Orbánék diktatúrát akarnak bevezetni az ország lakossága védelmének álcája alatt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezzel kapcsolatban gúnyosan királyságot emleget, Fekete-Győr, a Momentum első embere diktátortörvényről beszél, Tóth Bertalan pedig az ország kiszolgáltatottságától retteg. Gyurcsányék sem szavazták meg a felhatalmazási törvényt, mert szerintük ennek alapján a rendkívüli állapot akár „az idők végezetéig szólhatna”.

Szerintük az lenne a demokratikus, ha a kormány válsághelyzetben is csak toporogna, megvárná a parlamenti pártok konszenzus alapján meghozott döntéseit, hogy például melyik budapesti piac zárjon be a válság miatt, a Lehel téri vagy a Bosnyák téri. A gazdasági intézkedések bevezetéséról, mint a hiteltörlesztés év végéig tartó befagyasztásáról, valamint a vészhelyzetben lejáró gyedek és gyesek jogosultságának meghosszabbításáról is hosszasan elcsámcsognának a parlamentben Gyurcsányék a gyors kormánydöntés helyett!

Hírdetés

Tehát jól halad az ellenzék abba az irányba, hogy a Fidesz-KDNP 2022-ben már 4/5-ös többségét szerezzen a választáson, és akkor az ilyen parlamenti szavazások sem fognak neki gondot okozni. Ekkora öngólt utoljára a migránsok beözönlését megakadályozó határkerítés felépítésének ellenzésekor, a migránsok befogadásának helyeslésénél rúgott a magyar ellenzék. Ugyanis a Nézőpont Intézet közleménye szerint

példátlan nemzeti egység alakult ki a koronavírus elleni védekezés ügyében Magyarországon a lakosság körében.

A Nézőpont felmérése alapján a magyarok 94 százaléka úgy gondolja, fent kell tartani a vészhelyzetet az országban, mindössze 4 százalékuk ellenzi ezt. Az elemzés szerint a védekezésben „láthatóan önálló profilt építgető fővárosi vezetés” számára is figyelmeztető jel, hogy a budapestiek 76 százaléka szintén elégedett a kormány járványügyi intézkedéseivel.

– állapította meg a közlemény.

„Tejhatalom” helyett viszont teljhatalmat tényleg kaphatott volna a magyar kormány az Országgyűléstől a válsághelyzet idejére. Meg is kapja egy hét múlva kétharmaddal, de ebben a helyzetben minden nap számít, életeket mentő lehet. Túlpolitizálták a bajt az ellenzéki oldalon. Pedig a baj nem politizál. Az csak jön magától. A halál torkában is az ellenzéki pártérdek diadalmaskodott!  

Kénytelenek lemondani a brüsszeli segítségről is!

Az ellenzék a parlamenti vita során bizonyára szeretett volna azzal érvelni, hogy az EU megsegíti az összes tagállamot ebben a kialakult válsághelyzetben, biztosít minden védőeszközt, felszerelést, és nem vagyunk csak magunkra utalva. Sajnos csalódniuk kellett, mert Brüsszel a koronavírus elleni küzdelemben ugyanolyan módon viszonyul az Európa Uniós országokhoz, mint ahogyan viszonyult a migránsok beáramlásának megakadályozásához, az egyes tagállamok határvédelmének megerősítéséhez.

És láss csodát, Kína, az EU által egyfolytában támadott Oroszország, sőt még Kuba is többet tett a járvánnyal sújtott országok megsegítése érdekében, mint az EU és a EP, Brüsszel és Strasbourg együtt! Ezt ugyanúgy érzékeli az ország lakosságának 94 százaléka, mint az ominózus parlamenti szavazást.

A magyarországi ellenzék bizonyára abban reménykedik, hogy a koronavírus által okozott vészhelyzet Magyarországon ugyanúgy, mint Szlovákiában kormányváltást idézhet elő. Csak arról az egy dologról feledkeztek meg odaát, hogy Felvidéken ezt megelőzte egy parlamenti választás…Olyan, amilyen eredménnyel!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »