Orbánnak ásott vermet a Népszava, maga esett bele

Gondolt egyet a magát szociáldemokratának nevező napilap és készíttetett egy felmérést. A ballib háztáji Publicus Intézet segítségével kérdezte meg az embereket, hogy vajon mennyire elégedettek a kormány a járvány idején tett intézkedéseivel. Megpróbálták fondorlatos módon beterelni a megkérdezetteket a csőbe, miszerint: „Vannak, akik úgy gondolják, hogy az óvintézkedések komolyabb károkat okoznak, mint maga a vírus. Ön melyik véleménnyel ért egyet?”.

Az alattomos módon felvetett „véleményes” kérdéssel a megrendelő és a végrehajtó nem csak mély vermet ásott Orbán Viktornak, hanem gondosan kihegyezett cölöpökkel is szépen telerakta azt.

És láss csodát! A verembe ők maguk estek bele. Az emberek ugyanis nem hagyták megvezetni magukat.

Hírdetés

A megkérdezettek 76 százaléka elégedett a kormány lépéseivel.

Hogy a szerkesztőségben intenzív fővakarás kezdődhetett az eredmény megismerése után, az látszik a cikk tálalásából. Elterelő cím: „A remény rabjai a magyarok”, így többes szám harmadik személyben, távolságtartás illatos keszkenővel az arc előtt. Majd alatta: „Hiába elégedetlen a lakosság az egészségügyi ellátás színvonalával, a többség mégis úgy látja: a rendszer megbirkózik majd a járvánnyal.” A fájdalom, hogy ezt le kellett írni, átsüt a szavakon.

Csakhogy itt találkozik egy vélemény és egy tény. A vélemény a „hiába elégedetlen”, a tény pedig a 76 százalék „mégis”. A tény pedig akkor is tény marad, ha tér- és időhajlító vajákosok módjára megpróbálják elferdíteni azt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »