Orbáni érvelés: alig van korrupció, különben Magyarország nem előre menne, hanem hátra

Orbáni érvelés: alig van korrupció, különben Magyarország nem előre menne, hanem hátra

Baj mindig van, észnél kell lenni az ügyészségnek, rendőségnek, de Magyarország előre megy – így fogalmazott a Kossuth Rádiónak adott szokásos, péntek reggeli interjújában Orbán Viktor arról, hogy az ellenzék folyamatosan a korrupciót emlegeti a kormánnyal kapcsolatban. Völner Pál nevét nem mondta ki a miniszterelnök és más utalást sem tett rá. Hosszan beszélt ugyanakkor a Vlagyimir Putyinnal zajlott tárgyalásáról, arról is, miért is volt olyan hosszú az az asztal.

Olyan hosszú volt az az asztal – így vezették fel az első kérdést a miniszterelnöknek Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin keddi tárgyalásáról a Kossuth Rádióban. A kormányfő különlegesnek nevezte az egyeztetést, hiszen a dolog fókuszában a nemzetközi érdeklődés miatt a katonai feszültség állt Oroszország és Ukrajna között. Mint mondta, a magyar modell szerint mi NATO- és uniós tagok vagyunk, de lehetséges eközben jó kapcsolatot kialakítani Oroszországgal. – Ez jól működik, és amikor ilyen bajok vannak, beáll a jégkorszak a keleti és nyugati viszonyban, van jelentősége az olyan országoknak, mint Magyarország, mert alkalmasak vagyunk jégtörőnek – fogalmazott, felidézve, hogy békemissziónak nevezte a találkozót már korábban is.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a világ legnagyobb gazdaságai keresik az együttműködést Magyarországgal, ezen dolgozik a kormány már régóta és ez kifizetődik, tekintélyt teremtett. A Vlagyimir Putyinnal zajlott tárgyalások kapcsán kiemelte az energia kérdését, amihez szükségünk van az orosz gázra, és azt mondta, hogy eközben a „klímabajnok címre” is törünk. Felidézte: közel a megállapodás, hogy a korábban kötött 15 éves gázszállítási szerződés szerinti mennyiséghez képest további egymilliárd köbméter gázt kapjunk minden évben.

Közel vagyunk ahhoz is a miniszterelnök megfogalmazása szerint, hogy a majd Debrecenben működő vakcinagyárban az orosz oltóanyag, vagyis a Szputnyik és a Szputnyik light is készülhessen.

Hírdetés

A vírusnál maradva Orbán Viktor azt is elmondta, hogy az Európai Unió – nagyon helyesen – szeretné látni azokat a gyártókapacitásokat, amelyek egy pandémia esetén tudnak oltóanyagot előállítani. Mi jelentkeztünk is erre.

A jogállamisági mechanizmusról, az Európai Bíróságon február közepén hozandó, a kormány számára várhatóan rossz döntésről a kormányfő azt fejtette ki, hogy Brüsszel birodalmat akar. – Ehhez az kell, hogy minél több jogot vegyenek el a tagállamoktól, ezt csinálják – fogalmazott, majd egyből rátért a kabinet által gyermekvédelminek nevezett törvényre (a balliberális ellenzék és sajtója szerint homfób törvényről van szó – a szerk.). Azzal próbálkoznak szerinte, hogy egy bírói ítélettel el akarják venni a szülőknek azt a jogát, hogy dönthessenek a gyerekeik szexuális neveléséről. – Ezt a csatát vívjuk változó sikerrel – közölte, hozzátéve, hogy most épp nagy erőkkel jönnek szembe, mert szeretnék, ha Magyarországon egy másik kormány lenne.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy összességében Magyarországon mindenki egy lépést mehet előre. – Közben jönnek mindenfajta újságírók, akik szamárságokat írnak – mondta a kormányoldali sajtóban kiszivárgott hangfelvételekről, amelyek szerint a baloldali újságírókat Soros György hálózata irányítja.

Szóba került az is, hogy itt van a kampány, a baloldal pedig durvaságról és korrupcióról beszél. A miniszterelnök ekkor arra tért rá, hogy az ország épül, az emberek személyes élete javult, legalábbis 60-70 százalék pozitív választ adna egy ilyen felvetésre (a Rogán-féle feltalálók tényleg kaszálnak papíron is, de ahogy Orbánéknak megy, a miniszterelnök aligha szavaz a Fideszre… – a szerk.) . – Baj mindig van, észnél kell lenni az ügyészségnek, rendőségnek, de Magyarország előre megy – tette hozzá.

(Magyar Hang)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »