Orbánhoz fordult a parlamentben Vona: "képes normálisan küzdeni, vagy csak a mocskolódás maradt?"

Orbánhoz fordult a parlamentben Vona: "képes normálisan küzdeni, vagy csak a mocskolódás maradt?"

Vona a migrációs politikáról, a lejáratókampányról kérdezte a kormányfőt, majd vitára hívta ki. Érdemi válasz nem érkezett.

Vona Gábor azonnali kérdésben fordult a miniszterelnökhöz a parlament hétfői ülésén. A Jobbik elnöke arra volt kíváncsi, mi változott a Fidesz migrációs politikájában, majd emlékeztetett: ahelyett, hogy kivezették volna a letelepedési kötvényeket, újabb irodát nyitottak Irakban, üzenve az ISIS terroristáinak, hogyha forró a talaj, nyugodtan jöjjenek Magyarországra.

A Jobbik alaptörvény-módosítási javaslatait rendre leszavazzák a kormánypárti képviselők, miközben Orbán az alkotmánybíróság határozatába kapaszkodik, holott az arra világít rá, hogy szükség lenne a módosításra. Vona szerint Orbán az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással bukott politikusként utazik ki Brüsszelbe. A Jobbik elnöke végezetül megjegyezte azt is, hogy a Fidesz soha nem látott aljasságú lejáratókampányba kezdett ellene.

 
“Ennyire fontos a pénz, ennyire fontos a szajré?”

– kérdezte.

Orbán a kötvények ügyét és a Habony-média ténykedését kínosan kerülve annyit válaszolt, hogy a Fidesz migrációs politikája változatlan, továbbra is nemzeti ügynek tartják a bevándorlás és a kvóták elleni küzdelmet, a Jobbik viszont pártpolitikai kérdéssé züllesztette a nemzeti ügyet. “A magyar emberek oldalán állunk, önökkel vagy önök ellenében is megvédjük Magyarországot” – mondta.

Vona ismét rátért a sajtóhisztériára, és hangsúlyozta: hiába terjeszti Orbán házon belül, hogy négyszemközti találkozójukon megfenyegette volna a kormányfőt azzal, hogy családján keresztül fogja támadni, erről szó sincs. Felszólította Orbánt:

ne Terry Blacken keresztül üzenjen, ne Árpáddal, a jómunkásemberrel intézze az ügyeket, hanem álljon ki egy nyilvános politikai vitára, amire 10 éve nem hajlandó.

Hírdetés

“Képes még normálisan küzdeni, vagy már csak a mocskolódás marad?”

– fordult a miniszterelnökhöz.

Orbán válaszában sem a vitát, sem a Habony-médiát nem érintette, helyette azt mondta, a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény módosítását, ezzel megbukott a vizsgán, és most gyakorlatilag nála jelentkezik pótvizsgára. “Pótvizsga nincs, jelentkezését nem áll módomban elfogadni” – zárta a beszédét.

Így lett a nemzeti ügyből egy bohócvicc

A Fidesz – bár állítólag amúgy is a kötvények kivezetésére készül – dacból nem volt hajlandó eleget tenni a Jobbik kérésének, az alaptörvény módosítása így elbukott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »